İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir? - Son Dakika
Politika

İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir?

İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir?

İYİ Parti'den Adana Belediye Başkan Adayı olan Türk Eğitim Sen eski Genel Başkanı İsmail Koncuk kimdir? İYİ Parti başkan adayları belli oldu mu?

08.11.2018 11:38  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlere doğru belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti'nin Adana için düşündüğü belediye başkan adayı oldu. Peki, kimdir?

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

, 24 Mayıs 1959 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. 7 yıl boyunca Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığı'nı yürüten Koncuk, ilk, orta ve lise öğrenimini Ceyhan'da, ardından yükseköğrenimini Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'nde 1980 yılında tamamladı. Ayrıca, Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda da İngilizce eğitimi aldı.

EĞİTİM-SEN YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk, öğretmenliğe 1981 yılında Konya'nın Beyşehir İlçesinde başladı. 1985 yılında Adana'ya atandı ve 1992'den 1996 yılına kadar da Türk Eğitim-Sen Adana Şubesi Kurucular Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 1996 yılından 2005 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği görevlerinde bulundu.

İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir?

EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Eğitim-Sen'deki görevinde hızla yükselen , 2002 yılında yapılan Türk Eğitim-Sen 1. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Merkez Denetleme Kurulu üyeliğine, 2005 yılındaki 2. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Genel Sekreterliğe ve Şubat 2008'de yapılan 3. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da Genel Başkanlığa seçildi. 24-25 Ekim 2009 yılındaki Olağanüstü Merkez Genel Kurulu'nda ve 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da Genel Başkanlığa yeniden seçilme şansını elde etti.

İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir?

GENEL SEÇİMLERDE İYİ PARTİ'YE KATILDI

2008 yılının Mart ayında gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulda Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreterliği görevine getirilen İsmail Koncuk, 9-10 Nisan 2011 tarihindeki Türkiye Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda ve 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda da Konfederasyon Genel Başkanlığına seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan belediye başkan adayı, 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurulunda yeniden genel başkanlığa seçildi. Ardından genel seçimlerde İYİ Parti'ye katılabilmek adına 2011 yılında başladığı Eğitim-Sen'deki görevinden istifa ederek İYİ Parti'den Adana Milletvekili adayı oldu.

Son Dakika Politika İYİ Parti Adana Belediye Başkan Adayı İsmail Koncuk Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement