İYİ Parti'de bayramlaşma - İSTANBUL - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti'de bayramlaşma - İSTANBUL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İstanbul Büşükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP salonuna alınmadığı iddiasına ilişkin, "Biz de atıldık VIP'ten. VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, yani aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik.

06.06.2019 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İstanbul Büşükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP salonuna alınmadığı iddiasına ilişkin, "Biz de atıldık VIP'ten. VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, yani aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik. Dolayısıyla halkın arasından yürümek, uçağa binmek, halkın arasında olmak çok daha iyi." dedi.

Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

İstanbul'daki kurucular ve genel irade kurulu üyeler ile milletvekillerinin seçimler nedeniyle yoğun çalıştıklarını belirten Akşener, İstanbul seçimlerini Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını söyledi.

Akşener, seçimlerin iptalinden bugüne kadar yaşanan sürece değinerek, "Bu gelişmeler ışığında Sayın İmamoğlu evinden çıkmamış, kimseyle sıfır irtibat haline geçmiş olsa bile İstanbul seçimini kazanır, kazanacak. Millet, iradesinin gaspına, tekmelenmesine ve çalınmasına, iradesinin tecelli ettiği sandığın tekmelenmesine müsade etmemiştir. Buna da müsade etmeyecektir." değerlendirmesini yaptı.

Seçim çalışmaları sırasında herkesin provakasyondan uzak durması gerektiğini belirten Akşener, kendisine tokat atan bir kişiye yanağının diğer tarafını göstermesi gerektiğini söyledi.

Akşener, 18 gün sonra sandıkların başında, 16 milyon İstanbullunun adayı olan Ekrem İmamoğlu'nu milli iradenin tecellisi olarak görüleceğini ifade etti.

"Ellerini tutan yok, bozsunlar"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlerde FETÖ ve PKK oyunun bulunduğu ve bunun ortaya çıkarılması gerektiğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Akşener, "Ellerini tutan yok, bozsunlar. Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine cevaz veren, fetva veren beyefendi." dedi.

FETÖ'nün siyasi ve ekonomik ayağı ile Yurtta Sulh Konseyi'nde kimlerin yer aldığına ilişkin verdikleri araştırma önergelerin reddedildiğini ifade eden Akşener, "İktidar kendileri, ortak kendileri. Aman ben şeyi merak ediyorum. Mitil ne oldu? Mitil gitti. Anlaşılıyor ki büyük ortak küçük ortağa şu sıralarda hı yaptı." dedi.

Akşener, FETÖ ve PKK ile mücadeleye destek verme konusunda hiçbir tereddütleri olmadığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimlerdeki usulsüzlükler dikkate alınarak 13 seçim müdürüne ilişkin Hakim ve Savcılar Kurulu'na suç duyurusu yapılacağına ilişkin soru üzerine Akşener, "YSK'nın açıklamasının içinde bu nediri tam anlamakta zorlanıyorum. Suç duyurusu yapılır." dedi.

Devlet memuru olmayan sandık başkanlarıyla ilgili yaptıkları itirazın sadece Beşiktaş'ta kabul edildiğini belirten Akşener, "Şimdi tekrar iptaline bir gerekçe mi hazırlanıyor, o ayrı, onun takipçisi olacağız. Türkiye'nin ekonomik şartlarını işsizliği, atanamayan intihar eden öğretmenleri, iş bulamayan gençleri düşündüğümüz için bir arıza çıkarmadık." diye konuştu.

YSK'nın seçimleri iptal gerekçesine göre değerlendirme yapıldığında 16 Nisan seçimleri, referandum ve 24 Haziran seçimlerinin de iptal edilmesi gerektiğini belirten Akşener, bunların üzerine muhalefetin bilerek, ekonomiyi etkilediği için durmadığını söyledi.

İmamoğlu'nun havalimanı VIP salonuna alınmadığı iddiası

Akşener, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP salonuna alınmadığı iddiasına ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

"Biz onu yaşadık. Biz VIP'lerde doğmadık. Biz de atıldık VIP'ten. Eski İçişleri Bakanı, 5 dönem milletvekilliği yapan biri, Meclis Başkanvekilliği görevini yürütmüş bir şahıs olarak VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, yani aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik. Dolayısıyla halkın arasından yürümek, uçağa binmek, halkın arasında olmak çok daha iyi. Oradaki eksikliği görüyorsunuz. Dün bunları Sayın Erdoğan yaşadı, ona da yapıldı. Aynısı tekrar ediliyor. Sayın Erdoğan bu işlere çok dikkat ederdi eskiden, kendi yaşadığı için. Bugün kraldan çok kralcıların yürümesine müsaade eden bir ruh hali var. VIP'ten geçmek İmamoğlu'nun kafasına kuş kondurmaz, VIP'ten geçmediği için de itibarında bir kötüleşme olmaz. Yaşadığım için şaşırmıyorum."

Akşener, daha sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İstanbul milletvekilleri Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu ve Ahmet Çelik ile birlikte partililerle bayramlaştı.

İYİ Parti\'de bayramlaşma - İSTANBUL
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İYİ Parti'de bayramlaşma - İSTANBUL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement