İYİ Parti'de yeni yönetim belli oldu! Akşener kurmay kadrosunu korudu - Son Dakika
Güncel
BBC

İYİ Parti'de yeni yönetim belli oldu! Akşener kurmay kadrosunu korudu

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda, partinin yetkili organı Genel İdare Kurulu üyeleri belli oldu.

04.08.2019 12:51  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayında yapılan değişikliklerin yaşama geçirilmesi için GİK ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) seçimli 4. Olağanüstü Kurultay tamamlandı.

Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener'in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK'e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.

Akşener'in hâlâ Başkanlık Divanı'nda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin büyük bölümü GİK'e girmeyi başardı.

Akşener'in talebi doğrultusunda çarşaf liste ile yapılan seçimlerde, sayımlar geç saatlere kadar sürdü. Daha önce GİK'te yer alan eski genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz'ın yeniden aday olmadığı, Müsavat Dervişoğlu'nun da TBMM Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle adaylığını koymadığı GİK seçimlerinde, hâlâ Akşener'in başkanlık divanında yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden GİK'e girmeyi başardı.

50 asil, 25 yedek üyenin belirlendiği GİK seçiminde, Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas 536 oy alarak, en yüksek oyla GİK'e giren isim oldu. Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Aytun Çıray, Salim Ensarioğlu, Kamil Erozan, İsmail Koncuk, Hasan Seymen, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Yavuz Temizer, Akşener'in genel başkanlık yetkisiyle, kurultaydan kısa süre önce genel başkan yardımcılığına getirdiği Yavuz Ağıralioğlu da GİK'e üst sıralardan giren isim oldu.

KOCAMAZ DA GİK'TE

Yerel seçimlerde, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterme kararı aldığı, ancak listelerin teslim saatine kadar dosyası seçim kuruluna ulaştırılamadığı için aday olamayan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK'e girdi.

Akşener'in Kocamaz'ı yeni Başkanlık Divanı'na alabileceği ya da danışman olarak görevlendirebileceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel ise yeterli oy alamadığı için GİK'e giremedi.

Yeni GİK şu isimlerden oluştu:

Berna Sukas, Naci Cinisli, Aytun Çıray, Ümit Dikbayır, Yavuz Ağıralioğlu, Tolga Akalın, Hasan Seymen, Ersin Beyaz, Rıdvan Uz, Aydın Adnan Sezgin, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Salim Ensarioğlu, Metin Ergun, Zeki Hakan Sıdalı, Koray Aydın, Cihan Paçacı, İsmet Koçak, Dursun Çolak, İsmail Tatlıoğlu, Sultan Neslihan Seven, Ahmet Kamil Erozan, Cumali Durmuş, Mehmet Aslan, Samet Reis, Uğur Poyraz, Nuri Okutan, Yavuz Temizer, Hasan Toktaş, Süleyman Sırrı Özdolap, Mesut Özarslan, Şükrü Kuleyin, Mehmet Arslan, Burhanettin Kocamaz, İsmail Koncuk, Murat Karaman, Fuat Geçen, Halil Aydoğdu, Emir Sami İşmen, Yiğit Karakış, Aylin Cesur, Haydar Arda Çakmak, Bülent Gürsoy, Sena Aksakallı, Murat Cem Özdemir, İbrahim Güzel, Ali Kamış, Tevfik Sinan Sözen, Ayhan Erel, Vedat Bayram, Hayrettin Nuhoğlu.

KADIN KOTASI SIRALAMAYI DEĞİŞTİRECEK

İYİ Parti tüzüğü gereği yetkili organlarda görev alacaklarla ilgili cinsiyet kotası uygulanıyor ve GİK'in en az yüzde 25'inin kadın olması gerekiyor. Kota gereği en az 13 kadın olması gerekirken GİK seçiminde sadece 5 kadın asil üye olarak listeye girebildi. Tüzük gereği, kotayı tamamlamak için aldıkları oy oranına göre 8 kadın üye asil listeye kaydırılacak. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat'ın da bulunduğu asil listeye girmesi beklenen isimler ise şöyle oldu:

Nihal Ağca, Betül Tosun, Burcu Akçaru, Şenol Sunat, Mine Baş, Tuğba Çolak Vural, Berna Biçer, İlay Aksoy.

GİK'e 41 ile 50. sıra arasından seçilen, Haydar Arda Çakmak, Bülent Gürsoy, Murat Cem Özdemir, Ali Kamış, Tevfik Sinan Sözen, Ayhan Erel, Vedat Bayram ve Hayrettin Nuhoğlu kadın kotası nedeniyle liste dışı kalacak.

GÖZLER YENİ DİVAN'DA

Kurultay sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Genel Başkan Meral Akşener, GİK üyeleri arasından yeni Başkanlık Divanı'nı belirleyecek. Akşener'in Genel Sekreter Paçacı, parti kurulduğundan bu yana teşkilatın başında olan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın da aralarında bulunduğu bazı isimleri yeniden Başkanlık Divanı'na alması bekleniyor. İYİ Parti tüzüğü gereği, Genel Başkan Akşener'in, GİK dışından da başkanlık divanına 3'e kadar üye atama yetkisi bulunuyor.

İYİ Parti\'de yeni yönetim belli oldu! Akşener kurmay kadrosunu korudu
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel İYİ Parti'de yeni yönetim belli oldu! Akşener kurmay kadrosunu korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.

  • Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu
    15:07 Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu

    Denizli'nin Çameli ilçesinde bir sürücünün otomobili çalıştırdıktan sonra aniden alevler yükseldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Araç kullanılamaz hale geldi ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor
    14:57 Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

BBC

Advertisement