İyi Parti Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Afrin kent merkezine operasyon başlatılmadan önce, bunun iyice düşünülmesi ve çok iyi planlanması, kamuoyu önünde, Meclis'te ve liderler arası kapalı zirvede ele alınması gerekiyor.

07.03.2018 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Afrin kent merkezine operasyon başlatılmadan önce, bunun iyice düşünülmesi ve çok iyi planlanması, kamuoyu önünde, Meclis'te ve liderler arası kapalı zirvede ele alınması gerekiyor." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın daha önceki yıllarda başlatılması gerektiğini belirtti.

"Afrin'de PKK terörü neredeyse 6 yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında buradaki PKK varlığına karşı hiçbir cezalandırıcı, zorlayıcı, caydırıcı adım atmayan hükümetin bugün gelmiş olduğumuz noktadan hiç mi sorumluluğu yok?" diye soran Özdağ, ABD'nin İncirlik üzerinden yaklaşık 3 yıldır PKK'yı desteklediğini savundu.

PKK'nın, dünyanın dikkatini Afrin'e çekerek, bir propaganda yapmak için fırsat beklediğini vurgulayan Özdağ, "Afrin kent merkezine operasyon başlatılmadan önce, bunun iyice düşünülmesi ve çok iyi planlanması, kamuoyu önünde, Meclis'te ve liderler arası kapalı zirvede ele alınması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yargıya talimat veriliyor" iddialarına ilişkin sorusuna Özdağ, "Şahsi kanaatim, Türkiye'de anayasanın askıya alındığı, kuvvetler ayrılığının tamamen tasfiye edildiği ve mahkemeler üzerinde kurulan ağır baskı ile bağımsız yargının tamamen ortadan kaldırıldığıdır." yanıtını verdi.

Erken seçime ilişkin soru üzerine de Özdağ, "Erken seçim olmayacak." şeklindeki açıklamaların muhalefeti rehavete sürüklemeye yönelik olduğunu öne sürdü. Hükümetin erken seçim için gereken tüm adımları attığını ve teşkilatlara bu yönde uyarılarını yaptığını savunan Özdağ, öngörülmeyen büyük bir gelişme olursa erken seçimin gündemden çıkacağını ileri sürdü. Ümit Özdağ, "Erken seçime hazırız. Bu yıl içerisinde erken seçim bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İyi Parti Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement