İyi Parti'nin Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Önlenmesi ve Sebeplerinin Araştırılması Amacıyla Verdiği Önerge Reddedildi - Son Dakika
Güncel

İyi Parti'nin Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Önlenmesi ve Sebeplerinin Araştırılması Amacıyla Verdiği Önerge Reddedildi

İYİ Parti’nin eğitimde fırsat eşitsizliğinin önlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, taşımalı eğitim sistemini eleştirerek, “Cumhuriyet, eğitim seferberliğini köy okullarıyla başlattı. Son 20 yılda 20 binden fazla köy okulunu kapattınız, köyleri boşalttınız. Tabii böylelikle tarımı da bitirdiniz. ‘Taşımalı eğitim sistemi’ denilen garabet bir uygulamaya geçtiniz ve 1 milyonu aşkın çocuğumuz, öğrenciler, başka köylere veya şehir merkezlerine taşınıyor. En iyi sanatçılar, öğretmenler, bilim adamları bu köy okullarından yetişmişti sayın milletvekilleri. Çocuklarımızın elinden fırsatlarını aldınız; yükselme, başarma hayallerine kavuşma umutlarını aldınız” dedi.

09.06.2022 19:15  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti'nin eğitimde fırsat eşitsizliğinin önlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, taşımalı eğitim sistemini eleştirerek, " Cumhuriyet, eğitim seferberliğini köy okullarıyla başlattı. Son 20 yılda 20 binden fazla köy okulunu kapattınız, köyleri boşalttınız. Tabii böylelikle tarımı da bitirdiniz. 'Taşımalı eğitim sistemi' denilen garabet bir uygulamaya geçtiniz ve 1 milyonu aşkın çocuğumuz, öğrenciler, başka köylere veya şehir merkezlerine taşınıyor. En iyi sanatçılar, öğretmenler, bilim adamları bu köy okullarından yetişmişti sayın milletvekilleri. Çocuklarımızın elinden fırsatlarını aldınız; yükselme, başarma hayallerine kavuşma umutlarını aldınız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün 'Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yapılıyor. İYİ Parti, eğitimde fırsat eşitsizliğinin önlenmesi ve sebeplerinin araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda araştırma önergesi verdi.

SUNAT: ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN FIRSAT EŞİTLİĞİNİ, HAYALLERİNE KAVUŞMA UMUTLARINI ALDINIZ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, önergenin gerekçesini şöyle açıkladı:

"Yirmi yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı olarak yanlış, sorumsuz ve liyakatsiz yönetiminizle hem eğitimi mahvettiniz hem de ekonomiyi yerle bir ederek derin yoksulluğu ortaya çıkardınız. Her konuda olduğu gibi eğitimde fırsat eşitsizliğiyle çocuklarımızın geleceğini kararttınız. Fırsat eşitliğini bize Cumhuriyet sağlamıştır. Bugün bu koltuklarda oturuyorsak fırsat eşitliğinden yararlandığımız içindir sayın milletvekilleri. Çocuklarımızın elinden Cumhuriyet'in imkanlarını almaya hakkınız yok. Cumhuriyet için eğitim; köylü şehirli, zengin, fakir ayırt etmeden her tüten ocağın geleceğe dair güveniydi.

Cumhuriyet, eğitim seferberliğini köy okullarıyla başlattı. Son 20 yılda 20 binden fazla köy okulunu kapattınız, köyleri boşalttınız. Tabii böylelikle tarımı da bitirdiniz. 'Taşımalı eğitim sistemi' denilen garabet bir uygulamaya geçtiniz ve 1 milyonu aşkın çocuğumuz, öğrenciler başka köylere veya şehir merkezlerine taşınıyor. En iyi sanatçılar, öğretmenler, bilim adamları bu köy okullarından yetişmişti sayın milletvekilleri. Çocuklarımızın elinden fırsatlarını aldınız; yükselme, başarma, hayallerine kavuşma umutlarını aldınız."

BÜLBÜL: BU EĞİTİM PROGRAMI TÜMDEN ORTADAN KALDIRILMALI, YENİDEN DEMOKRATİK BİR EĞİTİM PROGRAMI TASARLANMALIDIR

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de şöyle konuştu:

"Taşımalı eğitim, özel eğitim derken öğretmenin içinde bulunduğu durum, öğretmenin sözleşmeliliği, öğretmenin maaş alamaması, öğretmenin kademelendirilmesi ve benzeri gibi antidemokratik süreçlerin tamamı birleştirildiğinde, zorunlu din dersi gibi bir zulüm olduğunda asıl olması gereken şey şudur: Bu eğitim programı tümden ortadan kaldırılmalı ve tıpkı Anayasa sürecinde olduğu gibi, bir toplumsal sözleşme özelliği arz eden eğitim için toplumsal katılımla yeniden demokratik bir eğitim programı tasarlanmalıdır. Bu programa bir; eğitim iş kolunda örgütlü sendikalar, iki; eğitim ve bilim insanları, üç; sivil toplum örgütleri, dört; öğrenci velileri, beş; öğretmenler, altı; öğrencilerin kendileri dahil olmalı ve demokratik tartışmayla çoğulcu, katılımcı, ana dilde inançları savsaklamayan, kabul eden ve herkesin kimliğini, kültürünü, cinsiyetini kabul eden, erkek egemenliğe karşı demokratik, eşitlikçi bir eğitim programı olmalıdır. Bunun dışındaki her türlü eğitim programı bir hak ihlalidir."

ÖZCAN: MİLLİ EĞİTİM AĞLAMA DUVARI HALİNE GELMİŞTİR

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da şu eleştirileri yaptı:

"Milli eğitim, ağlama duvarı haline gelmiştir. Öğrenciler, öğretmenler, okullar, yıllardır sorunlarının çözülmesini bekliyorlar. Sınav sistemi de eşitsizliği daha çok artırıyor. Velileri kamu-özel ayrımına sürükleyen eğitimin içeriği ve donanımı da sorunlu. Bakanlar değişiyor, sorunlar çözülmüyor. Bu sorunlar eşitsizliğe zemin hazırlıyor hem de eşitsizliği büyütüyor.

Taşımalı sistem, öğrencilerimize sorunlar üstüne sorun da yaşatıyor. Öğrenciler, bu zor koşullarda eğitim süreçlerini sürdürürken sınav merkezli eğitim sisteminin eleğinden geçiyorlar ve çaresizleşiyorlar."

İYİ Parti'nin önergesi reddedildi.

İyi Parti\'nin Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Önlenmesi ve Sebeplerinin Araştırılması Amacıyla Verdiği Önerge Reddedildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İyi Parti'nin Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Önlenmesi ve Sebeplerinin Araştırılması Amacıyla Verdiği Önerge Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement