İyi Parti, Seydikemer'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika
Politika

İyi Parti, Seydikemer'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

İyi Parti, Seydikemer\'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

İYİ Parti Seydikemer ilçe başkanlığı 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili Seydikemer sonuçlarına itiraz etti.

05.04.2019 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Seydikemer ilçe başkanlığı 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili Seydikemer sonuçlarına itiraz etti.

Muğla İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve Seydikemer ilçe Başkanı Uğur Salih Eroğlu katıldı.

İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Uğur Salih Eroğlu " Uğur 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri ilçelerimizin bir çoğunda sıkıntısız bir şekilde tamamlanmış olup halkımızın iradesinin sandığa yansıması noktasında gerek İlçe başkanlıklarımız gerekse de İl başkanlığımız ve tüm teşkilatlarımız özverili bir şekilde çalışmış olup her bir oyun takibi için çalışmalarımız halen sürmektedir.Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere bu seçimlerin en önemli gündem maddesi; hatalı sandık sonuç tutanakları, geçersiz oyların çokluğu, Türkiye'nin birçok yerinde ilçe seçim kurullarınca verilen birbirinden farklı karar ve uygulamalardır" dedi.

Eroğlu "İlimiz Seydikemer ilçesinde yapılan yerel seçimlerde il ve ilçe teşkilatımızın yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde 80 (Seksen) farklı sandıkta partimiz aleyhine ve seçim sonuçlarına etki edebilecek çoğunluktahaksız ve hukuka aykırı uygulamalar tespit edilmiştir. Seydikemer'de seyyar sandık dahil toplam 176 sandık kurulmuş olup tüm sandıklara ait ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları teşkilatlarımızın elinde mevcuttur. Toplam 176 sandığın bulunduğu bir ilçede 80 sandıkta yapılan hata ve usulsüz uygulamaların yaratacağı haksızlık izahtan varestedir. Islak imzalı tutanakların incelemesinde de hukuka aykırı işlemler açıkça görülmektedir. Örneğin 1014 nolu sandıkta hiçbir gerekçe belirtilmeksizin 52 oy geçersiz sayılmış ve hesaba katılmamıştır. Bunun gibi toplam 80 sandıkta, sandık sonuç tutanağında İyi Parti'ye yazılan oylar YSK'nın sistemine yanlış ve eksik işlenmiş, sandık sonuç tutanakları ile birleştirme tutanaklarında partimiz aleyhine sonuç doğuracak şekilde hatalı iş ve işlemler yapılmıştır" diye konuştu.

Salih Eroğlu "Yapılan kapsamlı çalışma neticesinde Seydikemer İlçe Seçim Kuruluna teşkilatımız süresinde itirazını yapmış, maalesef ilçe seçim kurulu gerekçesiz, haksız ve mesnetsiz bir şekilde haklı itirazımızı oy çokluğu ile 2 cümlelik ve gerekçesiz bir kararla reddetmiştir. İki üye alınan bu karara itiraz etmiş ancak kurul başkanının diğer tarafta olması nedeniyle itirazımız reddedilmiştir. Bunun üzerine Muğla İl Seçim Kurulu'na müracaat edilerekilçe seçim kurulunun karanının kaldırılması veoyların tekrar sayılması talep edilmiştir. Gerek İl Başkanlığımız ve gerekse de Seydikemer İlçe teşkilatımız bu haklı mücadeleyi sonuna kadar devam ettirecek ve sürecin takipçisi olacaktır. Seçmenin iradesinin sandığa yansıma için başlatmış olduğumuz bu kutlu hukuk mücadelesi bağımsız ve tarafsız yargıçlar tarafından neticelenecek, seçimlerin sonucu değişecektir. Seydikemer'de hem belediye başkanlığında hem de belediye meclis üyeliği seçiminde kullanılan oylara yönelik itirazlarımız neticesinde Seydikemer'li vatandaşlarımızın iradesi hak ve hukuk çerçevesinde doğru sonuca ulaşılacaktır. Seçime katılan tüm siyasi partilerin haklarının korunması adına başlatılan bu hukuki mücadele demokrasimiz için de bir kazanım olacaktır. Partimiz üyesi olsun olmasın İyi Parti'ye veya diğer partilere oy vermiş Seydikemer'li vatandaşlarımız müsterih olsun, Partimiz tüm kadrolarıyla Seydikemer'de yapılan usulsüzlüklerin takipçisidir. İYİ Parti olarak Türkiye İYİ olsun, Muğla İYİ olsun diye yola çıktığımız bu yolda ne kimsenin hakkını yer ne de hiç kimseye hakkını yediririz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" diye ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İyi Parti, Seydikemer'de Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

  • 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı
    12:44 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahintek, 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devralarak köyün yeni muhtarı oldu. Tek aday olarak seçime katılan Şahintek, 17 seçmenin bulunduğu köyde oyların tamamını alarak muhtar seçildi. Eşinin 15 yıldır muhtarlık yaptığı süre boyunca işlerin ilerleyişini öğrenen Şahintek, köyün eksikliklerini gidermek için çalışmalara başladı.


Advertisement