İYİ Parti'nin Meclis Başkan Adayı Belli Oldu! - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti'nin Meclis Başkan Adayı Belli Oldu!

İYİ Parti'nin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında TBMM Başkan adayı Hayrettin Nuhoğlu oldu.

08.07.2018 15:02  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ilk grup toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Grup Başkanlığı'na İstanbul Milletvekili Abdülvahap Andican getirildi.

İYİ PARTİ İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

43 milletvekiliyle Meclis'e giren İYİ Parti'nin TBMM'deki ilk grup toplantısı başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. Toplantının devamında grup iç yönetmeliğinin okunarak, grup başkanı, grup başkanvekilleri, grup yönetim kurulu üyeleri, grup denetçi üyeleri ve grup disiplin kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

GRUP BAŞKANI VE BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU

Grup Başkanlığına İstanbul Milletvekili Abdülvahap Andican getirilirken, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'da Grup Başkanvekili oldu.

HAYRETTİN NUHOĞLU KİMDİR?

25.07.1953'te Trabzon'un Hayrat ilçesinde doğdu. Hayrat Merkez İlkokulu, Of Şehit Ahmet Türkkan Ortaokulu'ndan sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni 1970 yılında bitirdi. Yıldız Üniversitesi (İDMMA)' nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1980–81 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü tamamladı. 1986 yılında Kaşgarlı Dil Merkezi'nde İngilizce öğrendi.

1976 yılında Kadıköy'de kurduğu "Nuhoğlu Mühendislik Mimarlık" bürosunda üç arkadaşıyla birlikte çalıştı. 1985 yılında SUTAŞ A.Ş.'yi, 1987 yılında KURMAY YAPI Endüstri ve İşletmecilik A.Ş.'yi kurdu. 1991 yılında YETUR A.Ş.'yi kurarak turizm sektörüne de girdi. Bu şirket DARÜZZİYAFE adıyla İstanbul – Süleymaniye'de faaliyetini sürdürmektedir. Bu şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 1981 sonunda Isparta'da kısa dönem askerlik yaptı.

İYİ Parti'nin Meclis Başkan Adayı Belli Oldu!

1990 yılında Konya- Taşkent ilçesi Emiroğlu ailesinden Edebiyat Öğretmeni Zeliha Özdemir ile evlendi. Süheyla Selen, Gökçe Gül ve Osman Oğuz adında üç çocuk babasıdır.

1972 yılında Okul Ülkü Ocağı Başkanı, 1975'te Kadıköy Ülkü Ocakları Başkanı, 1976 yılında Ülkü-Tek yönetim kurulu üyesi, MHP'nin değişik kademelerinde görev yaptı. "İstanbul'da Ulaşım ve Trafik" ile "İstanbul ve Deprem" çalışmalarını yürüten teknik heyetin başkanlığını yaptı. 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde MHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu. 2011 seçiminde kazandığı halde YSK'nın yurtdışı oylarını dağıtırken kanunu uygulamamakta ısrarı sonucu milletvekili olamamıştır. MHP'de iki dönem MYK üyeliği yaptı.

Mesleki, sosyal, kültürel, eğitim, spor ve yöresel birçok dernek ve vakıfta kuruculuk, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Bazı sivil toplum kuruluşlarında görevleri devam etmektedir. Nuhoğlu ve Aile Yakınları Vakfı, Türk Mutfak Vakfı ile Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı ve Türk Düşünce Hareketi önem verdiği kuruluşlardır. " Türk Düşüncesi" kitabı 25. baskısı ile 55.000 adet dağıtılmıştır. 27. dönem İYİ Parti İstanbul milletvekilidir.

İYİ Parti\'nin Meclis Başkan Adayı Belli Oldu!
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İYİ Parti'nin Meclis Başkan Adayı Belli Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement