"İyilik Bebekleri" Sergisi Akbatı AVYM'de - Son Dakika
Güncel

"İyilik Bebekleri" Sergisi Akbatı AVYM'de

Organ nakilleri konusunda olabildiğince çok kişide farkındalık yaratmayı hedefleyen sergi, Akbatı'dan sonra da 11-22 Nisan tarihlerinde Akasya Acıbadem'de devam edecek.

02.04.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat ve cemiyet hayatından 41 ünlü ismin işbirliğiyle, organ bağışı bekleyen çocuklar için "Hayata İyilik Kat" sloganından yola çıkılarak oluşturulan ve çocukluk dönemi organ nakillerinin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen "İyilik Bebekleri" sergisi, 3-10 Nisan tarihleri arasında Akbatı AVYM ziyaretçileri ile buluşacak.

Ayrıca, 6 Nisan Çarşamba günü, saat 15:00'da, Akbatı AVYM zemin kat havuzun önünde, "İyilik Bebekleri" projesinin yapımcısı Zuhal Ceran ile oyuncu ve köşe yazarı Hande Kazanova, organ bağışında farkındalık yaratmayı hedefleyen projenin önemini ve detaylarını ziyaretçilerle paylaşacak.

İyilik Bebekleri Projesi

"İyilik Bebekleri" projesi, toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarına destek olmayı ve kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu "iyilik" hareketinin temsilcileri, bu yıl ilk kez destekleyeceği sivil toplum kuruluşu olarak, Türkiye genelinde organ bağışı konusunda önemli çalışmalar yapan Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği'ni belirledi. Dernek yararına, Türkiye'nin dört bir yanını gezecek ve organ nakli konusuna dikkat çekecek "İyilik Bebekleri" sergisi oluşturuldu. Sergi, projeye katkıda bulunan ünlülerin oyuncak bebeklerle görüntülendiği fotoğraflardan ve organ nakline ilişkin mesajlarından oluşuyor. Proje, bu yolla organ naklini gündeme getirirken bir yandan da oyuncak bebeklerin satışıyla derneğe ekonomik katkı da sağlamayı hedefliyor.

Çocuklara sağlıklı bir gelecek sunmayı amaçlayan projeye 41 ünlü isim can verdi. Bu isimler; Ahu Sungur, Alper Uçar, Prof.Dr. Arzu Kunt, Aslı Şen, Asuman Krause, Atiye, Ayşe Arman, Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Tolga, Ayşe Kızılöz, Beki İkala Erikli, Carlos Martin, Deniz Akkaya, Deniz Berdan, Dilara Endican, Ediz Hun, Emek-Sadettin Saran, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Gripin, Gül Gölge Saygı, Haldun Dormen, Hande Kazanova, Hakan Mengüç, Kerem Tunçeri, Kürşat Başar, Prof.Dr. K. Yalçın Polat, Mithat Can Özer, Metin Hara, Nebahat Çehre, Oylum Talu, Pakize Suda, Pınar Altuğ Atacan, Selda Alkor, Selçuk Yöntem, Soner Sarıkabadayı, Saba Tümer, Şahika Ercümen, Tuna Kiremitçi ve Zeynep Beşerler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İyilik Bebekleri' Sergisi Akbatı AVYM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement