İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri - Son Dakika
Güncel

İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri 6 Mart Salı günü Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Aslı Özok'un Cihangir'de bulunan atölyesinde bir araya geldi.

13.03.2018 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri 6 Mart 2018 Salı günü Ressam Aslı Özok'un atölyesinde buluştu.

Sanatçının Chriestie's, Sotheby's ve Phillips'de gösterdiği başarılı performansın ardından sanatçının eserleriyle tanışma fırsatı bulan dernek üyeleri, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Güneri Civaoğlu'nun da kendilerine eşlik etmesiyle keyifli bir gün geçirdiler.

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Güneri Civaoğlu'nun da atölyeyi ziyaret etmesiyle birlikte dernek üyeleri hem kendisiyle sohbet etme hem de sanatçının eserlerini inceleme fırsatı buldu.

Sanatçı Aslı Özok, öğrencilik yıllarında Accenture American Art Fair 'de kazandığı birincilikle Amerika'da sanatı ile ilgili araştırmalar yaptı. Ayasofya'nın restorasyonunda yaptığı araştırmalardan ve çalışmalardan oluşturduğu sergisini (2009) yılında İstabul'da açtı. Bu sergi daha sonra (2010) senesinde İspanya, Sevilla'da , (2011) senesinde Portekiz Lisbon'da, (2011) de tekrardan İspanya'da sergilendi. 2010 senesinde proje olarak İstanbul 2010 European Capital of Culture İstanbul Cultural Center sergisinde yer aldı. Bu sergi de İnternational Biennial of Contemporary Art in Italy 2012 de yer alması için davet edildi.

18. yy Londra'da kurulan Christie`s Müzayede evinin Dubai'de yılda iki kere düzenlenen Modern & Contemporary Middle Eastern Art Sales 18 Mart Müzayedesinde "Rabia" isimli eseriyle yer alan sanatçının eserinin basarısı Time Out, Harper`s Bazaar gibi önemli dergilerde yayınlandı. Özok, Artnet News, Mart 2017'de tüm müzayede evlerinde çıkış yapan eserler ve sanaçılar olan Amedeo Modigliani, Gustav Klimt, Gösta Adrian Nilsson'un da icinde olduğu listede Rabia ile 4. sırada yer aldı.

Sanatçı, bu başarısının ardından 18. yüzyılda Londra'da kurulmus ve çok önemli bir müzayede evi olan Phillips' te Londra'da 30 Haziran'da yapılan 20th Century & Contemporary Art Day Sale de Garden of Armina isimli eseriyle yer aldı. Dünyanın en önemli müzayede evlerinden Sotheby's de düzenlenen Contemporary Art Day Auction da ise Gardrn of Armina adlı eseri yine yabancı ve önemli bir koleksiyonda yerini aldı. Sanatçı, başarısını geçen sene Frieze Sanat Fuarı döneminde Londra'da iki önemli müzayede evinde gerçekleşen satışları ile devam ettirdi.

Özok, son kişisel sergisini Nine Dragon Head Uluslararası Sanat Topluluğu ile Kuzey Kore'nin Busan şehrinde açmıştır. Venedik Bienalinede katılan Nine Dragon Head ile bu sene İstanbul Bienali kapsamında Haydarpaşa Garı'nda Taste of Tea projesinde yer aldı.

Şu an halen İspanya, Londra ve İstanbul'da atölyeleri bulunan sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde eğitim vermektedir. Yurt dışında 7 kişisel serge açan Özok, İspanya'da hem Grupo Pegamento isimli grubun üyesi olarak, hem de bağımsız bir sanatçı olarak galerilerle çalışmakta ve projelerde yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement