"İyilik Seferberliği" - Son Dakika
Güncel

"İyilik Seferberliği"

"İyilik Seferberliği"

Feyziye Mektepleri, 127. kuruluş yılında "İyilik Seferberliği" başlattı.

16.12.2012 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, eğitim modellerinin temelini oluşturan "iyi insan yetiştirmek" vizyonundan yola çıkarak 127. Kuruluş Yıldönümünde "İyilik Seferberliği" başlattı.

Elli yıllık Işıklı olan FMV Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Durgunoğlu, kuruluş yıldönümü olan 14 Aralık'ta yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk'ün "Başkasına olan bir iyilik bize de iyiliktir." sözüne atıfta bulunarak "Feyziye Mektepleri Vakfı, 1885 yılından bugüne araştıran, sorgulayan, çözümcü ve öncü gençlerin yuvası oldu; "Önce iyi insan" yetiştirdi. Çünkü bu okulu iyi insanlar kurdu, iyi insanlar bağışladı; bu okulda iyi insanlar çalıştı. Biz 127 yıldır binlerce kişinin içlerindeki ışığı keşfetmesi için çalışıyoruz. Bu nedenle 127. Kuruluş Yıldönümümüzde bu okulu mümkün kılanların anısına bir iyilik seferberliği başlatmaya karar verdik. Hani o lafı sözü edilmeyen, tevazu içinde yapılan, yaptıkça insanın daha çok yapası gelen doğumuyla birlikte içinde olan tohum olan o iyilik… Mehmet Amca'nın karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olmak, açları doyurmak, yetimleri okutmak gibi… İçimizde ekilen o tohumu yaymaya, filizlendirmeye çalışacağız. Bu ülkenin unuttuğunu ona geri vermek istiyoruz. Feyziye'nin meşalesi iyilik için yanmalı ve çoğalmalı. Çünkü Feyziye Mektepleri Vakfı önce iyi insan yetiştirir." dedi.

"İyilik Seferberliği" ile öğretmenler, öğrenciler, mezunlar ve velilerle bireysel iyiliğin altının çizilmesi, bireysel iyiliğin eyleme dönüştürülmesi, böylece Işıklıların farkını ortaya koyarak FMV Işık Okulları'nın yarattığı değerin vurgulanması hedefleniyor. Durgunoğlu, bireysel iyiliği desteklemeyi hedefledikleri bu seferberliği 14 Aralık 2013'te "İyilik Günü" olarak ilan etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

68 Yıllık Gelenek

FMV Işık Okulları mezunları, okullarının 127'nci yaşını da her yıl olduğu gibi Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy Kampüslerinde düzenlenecek törenlerle kutladı. 1944'ten beri kesintisiz olarak düzenlenen Geleneksel Pilav Günü kapsamında 16 Aralık 2012 Pazar günü bir araya gelen Işıklılar arasında 25., 40. ve 50 yılını kutlayan mezunlara plaketleri verildi. Kampüslerdeki törenler, geleneksel öğle yemeği ve sonrasındaki etkinliklerle devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İyilik Seferberliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement