İyte'de Ne Üretelim Yarışması Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İyte'de Ne Üretelim Yarışması Sona Erdi

İyte\'de Ne Üretelim Yarışması Sona Erdi

İYTE'nin geleneksel "Ne Üretelim?" Proje Yarışması sonuçlandı.

27.10.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYTE'nin geleneksel "Ne Üretelim?" Proje Yarışması sonuçlandı. Birincilik ödülünün sahibi "Gıda Sanayisi İçin Soğan Suyu Üretimi" projesiyle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden Mustafa Kemal Yıldız ve İsmail Becerikli'nin oldu.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen XI. Ne Üretelim? Etkinlikleri ve Proje Yarışması 25 Ekim 2013 tarihinde Kimya Mühendisliği Bölümünde yapıldı. Yarışma etkinlikleri İYTE Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fehime Özkan ve 2. Dönem Rektörü Prof. Dr. Semra Ülkü'nün açılış konuşmalarıyla başladı. 13 farklı projenin başvuru yaptığı yarışma, lisans ve lisansüstü projelerin sözlü sunumlarıyla başladı. Proje posterlerinin incelenmesinin ardından, Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demircioğlu, ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tulsun, İnci Akü Ar-Ge Müdürü Sibel Eserdağ, Çimstone Ar-Ge Sorumlusu Aslı Kırımşelioğlu ve Akkim'den Emre Tekkol'dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu ödül almaya hak kazanan projeler açıklandı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Mustafa Kemal Yıldız ve İsmail Becerikli'nin "Gıda Sanayisi için Soğan Suyu Üretimi" projesi birincilik ödülünün sahibi oldu. İkincilik ödülü Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Yasin Can'ın "Civciv Engelli Aracı Proje Atölyesi" projesine, üçüncülük ödülü ise Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Mete Bütün'ün "Mini Biyomimetik Operasyon Robotları" projesine verildi. Yarışmada iki farklı kategori daha vardı. Sponsorlardan İnci Vakfı Cevdet İnci Başarı Ödülü, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Koray Eren, Büşra Burcu Yılmaz ve Başak Keskin'in "Gümüş Nano Parçacık Katkılı Su Arıtma Membranı Üretimi" projesine verildi.

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İZTEKGEB AŞ) ise Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mekatronik Mühendisliğinden Lütfi Mutlu'nun "Akıllı Engelli Aracı" projesine ödül verdi. İZTEKGEB AŞ Genel Koordinatörü Dr. Emrah Tomur, ayrıca bu projenin İnovasyon Merkezine davet edileceğini de belirtti. Dereceye giren tüm projelere İZTEKGEB İnovasyon Merkezinde ücretsiz ofis alanı, eğitim, danışmanlık ve mentorluk desteğinin sağlanacağı yarışmada birinci ve İnci Vakfı tarafından seçilen projeye 5'er bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin TL ödül verildi.

İYTE XI. Ne Üretelim Proje Yarışmasına; İKMİB, ÇimStone, AKKİM, İnciVak, TÜBİTAK, İZTEKGEB, Çukurova Kimya, Ege Yıldız, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği ve Petkim de sponsor olarak destek verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyte'de Ne Üretelim Yarışması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement