İzciler Sarıkamış'ta, Minikler Sahnede - Son Dakika
Güncel

İzciler Sarıkamış'ta, Minikler Sahnede

İzciler Sarıkamış\'ta, Minikler Sahnede

Esenler'in izcileri, 6 ülkeden izcilerle birlikte Sarıkamış Harekâtı'nın 102. yılında Allahuekber Dağı'na çıkarak, eksi 40 derece soğukta, minik öğrenciler ise türkülerle ve tiyatro oyunlarıyla sahnede 90 bin şehidimizi andılar.

28.12.2016 11:38  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyesi izciler, 1914 yılında 90 bin askerimizin donarak şehit düştüğü 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'na çıkarak şehitlerine karşı vefa borcunu yerine getirdi. 22-27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı'na Kulüp Önderi Hakan Bay eşliğinde katılan Esenlerli izciler, 5 gün boyunca Kars- Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden şehitleri anmak için gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

KAHRAMAN DEDELERİNİ ANDILAR

Suriye, Lübnan, Mısır, Filistin, Kosova, Irak ve Türkiye'den 230 izci kamp öncesinde Erzurum'da bir araya geldi. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'ni ziyaret ederek, dualarla atalarını yâd ettiler. İzciler, Kars Kapı Şehitliği'nde dualar ederek, karla kaplanan şehit mezarlarını temizlediler. Atalarını yâd eden izciler, daha sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesine otobüslerle hareket ettiler. Gaziler Köyü'nün 102 yıl önce Sarıkamış Harekâtı ile alınmasının ardından 85'inci Alay sancağının, köy camisindeki minareye çekilişi temsili olarak canlandırıldı. Gaziler Jandarma Komutanlığı'ndan Mehmetçikler Alay Sancağı'nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. Daha sonra törene katılanlar Bardız Şehitliği'ne giderek dualar ettiler.
EKSİ 25 DERECEDE ÇADIR KURDULAR
Esenlerli izciler, Sarıkamış şehitlerini anmak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Allahuekber Dağları'na yaklaşık 3 saat süren bir tırmanış yaptılar. Hava sıcaklığının gece eksi 25 dereceyi bulduğu dağlarda açtıkları çadırlarda uyudular. İzciler zirvede şehitlerin kabirleri başında dualar okudular.
ŞEHİTLERİMİZE VEFAMIZI GÖSTERELİM
Esenler Belediyesi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Önderi Hakan Bay, "Esenlerli izciler olarak yaklaşık 11 yıldır Çanakkale'den Erzurum'a, İstanbul'dan Kütahya'ya birçok yerde kamp faaliyetleri gerçekleştirdik. Hiçbir zaman ne sıcaktan ne de soğuktan endişe duymadık. Söz konusu vatansa ve kahraman dedelerimizi anmaksa, her türlü faaliyete varız" diye konuştu.

"ŞEHİT EZGİLERİ" SESLENDİRDİLER

Sarıkamış şehitleri için Esenler'de bir de anma programı düzenlendi. Büyüklerin Allahuekber Dağı'nda izci kampı yapmasının yanı sıra Çiftehavuzlar Nuri Pakdil Bilgi ve Hikmeti Evi'nin minik öğrencileri, kahraman dedelerini bir tiyatro oyunuyla sahnede andılar. Şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, "Sarıkamış Harekâtı" belgeseli ile başladı. Ardından Edebiyat Kulübü öğrencileri, Sarıkamış'a askere giderken şehit düşen kahraman askere annesi tarafından yazılan "İki Keklik" türküsünün hazin hikayesini anlattılar ve türküyü seslendirdiler. Öğrenciler daha sonra "Şehit Ezgileri" söylediler.

"BEYAZ KURŞUN"U SAHNELEDİLER

Program, Tiyatro Kulübü öğrencilerinin vatan topraklarını korumak için fedakarca mücadele eden ve düşmanla çarpışan şehitlerin yazdığı destanı anlatan "Beyaz Kurşun" oyunuyla sona erdi. Minik öğrencilerin başarılı performansı izleyenlerden tam not aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzciler Sarıkamış'ta, Minikler Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement