İzdso'dan Muhteşem Kapanış - Son Dakika
Yerel

İzdso'dan Muhteşem Kapanış

İzdso\'dan Muhteşem Kapanış

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO)2013-2014 sezonunun son konserini Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro’da Carmina Burana ile gerçekleştirdi.

31.05.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO)2013-2014 sezonunun son konserini Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro'da Carmina Burana ile gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu ve Mozart Akademi Çocuk Korosu'nun da yer aldığı kapanış konserinin solistliklerini Evren Işık (Soprano), Caner Akın (Tenör) ve Kevork Tavityan (Bariton) yaptı. Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro'yu dolduran sanatseverler, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın performansını ayakta alkışladı.

Konserin açılış töreninde İZDSO Müdürü Ender Ünal, antik tiyatroyu dolduran sanatseverlere teşekkür etti. Ünal Konserin sponsorluğunu yapan Ramada Plaza İzmir Genel Müdürü Yakup Karakoç'a bir plaket taktim etti. Ünal ve Karakoç'un ardından mikrofona gelen Sevkon Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sevil, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız" sözleriyle bitirdiği konuşması dakikalarca alkışlandı. Kapanış konserinde Carl Orff'un Carmina Burana eseri seslendirildi. İtalyan Şef Alessandro Cedrone yönettiği konserin solistliklerini Evren Işık (Soprano), Caner Akın (Tenör) ve Kevork Tavityan (Bariton) yaptı. Şefliğini Cemi'i Can Deliorman'ın yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok sesli Korosu ile şefliğini Fatma Cinpir'in üstlendiği Mozart Akademi Çocuk Korosu konsere eşlik etti. Efes Antik Kenti Büyük Tiyatroyu dolduran sanatseverler ve turistler, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın performansını dakikalarca ayakta alkışladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzdso'dan Muhteşem Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement