Izgaraya Veda Edin Yaşlanmayın! - Son Dakika
Sağlık

Izgaraya Veda Edin Yaşlanmayın!

Yaşlanma belirtilerinin hızını azaltmak ve kırışıklıklarınızın derinleşmesini engellemek istiyorsanız, ızgara keyfine veda etmelisiniz!

27.08.2012 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz bilim adamlarının yaptığı son araştırmalara göre, ızgara et yüzünüzdeki çizgileri belirginleştiriyor ve yaşlanma belirtilerinin de hızını artırıyor. Izgarada pişirilen yemekler, kadınların yaşlanma belirtilerini artıran ve hızlandırılmış glikozilasyonun son ürünü olan AGE (Advanced Glycation End) molekülleri içeriyor.

İngiliz Doktor Anastacia Calea, hızlandırılmış glikozilasyonu, çok yüksek ısıda şeker ve nişasta ya da karbonhidrat ve protein/yağ arasında meydana gelen reaksiyon olarak tanımlıyor.  Diğer bir değişle yemeğin pişirilme evresinde direkt ateşe maruz kalması, buharda ya da tencerede pişmesinden çok daha tehlikeli oluyor. Örneğin bir parça tavuğun içindeki AGE oranı, ızgarada pişirilirse, tencerede pişirilen tavuğa oranla dört kar daha fazla. Ayrıca bu oran hazır yemekler söz konusu olduğunda daha da artıyor.

Eğer yaşlanma etkileriyle erkenden savaşmaya başlamak istemiyor ya da cildinizde yavaş yavaş kendini gösteren çizgilerinizin hızla derinleşmesini istemiyorsanız, diyet reçetelerinde bulunan ızgara önerilerine ve barbekü partilerine artık veda etmeniz gerekiyor.

Kaynak:

Kaynak: Hastane.com.tr

Son Dakika Sağlık Izgaraya Veda Edin Yaşlanmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement