İzgiad'ın Yeni Başkanı Yusuf Erenkaya - Son Dakika
Yerel

İzgiad'ın Yeni Başkanı Yusuf Erenkaya

İzgiad\'ın Yeni Başkanı Yusuf Erenkaya

İZGİAD’ın 8. Olağan Kongresi’nde Mevcut Başkan Nurhayat Güldüren, İZGİAD başkanlığı görevini KOTO meclis üyesi Yusuf Erenkaya’ya devretti.

13.03.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZGİAD'ın 8. Olağan Kongresi'nde Mevcut Başkan Nurhayat Güldüren, İZGİAD başkanlığı görevini KOTO meclis üyesi Yusuf Erenkaya'ya devretti.

İzmit Genç İş Adamları Derneği(İZGİAD), 8. Olağan Kongresi'ni KOTO Burhan Kasım Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Nurhayat Güldüren, başkanlık görevini tek listeyle seçime giren KOTO meclis üyesi Yusuf Erenkaya'ya devretti. Kongreye, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve pek çok davetli katıldı.

Divan başkanlığını Süleyman Durak, sekreterliklerini ise Firuzan Taşpeker ve Ekrem Kılavuz'un üstlendiği Genel Kurulda Kocaeli ticaretinin Türkiye'ye katkılarından bahseden yeni başkan Erenkaya, Türkiye ihracatının yüzde 12,3'ü Kocaeli'de yapıldığına dikkat çekti. Geçen yıl kişi başına 23 bin 585 TL'lik verginin Kocaeli'den devlet hazinesine gittiğini aktaran Erenkaya, "Kocaeli, Türkiye bütçesinden aldığı her 1 TL karşılığında geriye 10 TL ödedi. Vergi tahsilatında Kocaeli yine birinci. Bizi bu göreve layık gören İZGİAD camiamıza yürekten teşekkür ederim" dedi.

Erenkaya'nın ardından kürsüye gelen İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, "Özel sektörün yol göstermesiyle kamu da artık daha iyi hale geldi. Daha iyi hizmet verebilmek için birey odaklı hizmetler ortaya koymakta, çalışmalarını buna göre planlamakta. Türkiye'nin lokomotif ili olan sanayisiyle, ticaretiyle, ekonomik zenginliğiyle ülkemize yön veren bir vilayetin en büyük ilçesinde göreve başladığımızda biz de büyük bir sorumluluk aldık" dedi.

TÜGİK Başkanı Erkan Güral, İZGİAD denince aklına dostluk, bir can geldiğini belirterek, buranın kendisi için bir dost kapısı olduğunu söyledi. 2008 yılında Sakarya'da açtıkları otelin istedikleri yerlere geldiğini kaydeden Güral, "Kocaeli'de yeni bir otel yapmak için kolları sıvadık ve yeni bir proje tasarlıyoruz. Yine Kırkpınar'a bir otel inşasına başlayacağız. Mevcut otelle aynı mimaride ancak fonksiyonları daha geniş olacak. Bu sene içinde temelini atıp 2 sene içinde hizmet vermeye başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzgiad'ın Yeni Başkanı Yusuf Erenkaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement