İzinsiz Hayır Çadırını Zabıta Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

İzinsiz Hayır Çadırını Zabıta Kaldırdı

İzinsiz Hayır Çadırını Zabıta Kaldırdı

Sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan çocuklara yiyecek ve battaniye yardımı yapmak için Adana'da kurulan çadır izinsiz olduğu gerekçesiyle zabıta tarafından kaldırıldı.

24.12.2013 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan çocuklara yiyecek ve battaniye yardımı yapmak için Adana'da kurulan çadır izinsiz olduğu gerekçesiyle zabıta tarafından kaldırıldı.

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Suriye'de 3 yıldır yaşanan savaştan dolayı mağdur olan çocuklara yardım yapmak amacıyla hayır çadırı kurmak için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Dernek yetkilileri, resmi bir cevap alamadıklarını ancak sözlü olarak çadırı kurabileceklerinin söylendiğini belirtti. Dernek, bu arada Seyhan Belediyesi'nden de hayır çadırıyla ilgili izin aldı. Daha sonra çadır 5 Ocak Meydanı'na kurularak Suriyeli çocuklar yararına gıda ve yiyecek satışı yapılmaya başlandı. Ancak Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, büyükşehirden izin alınmadan çadır kurulduğu için çadırın kaldırılması talebinde bulundu. Dernek yetkilileri, çadırın hayır çadırı olduğunu amaçlarının soğuktan çocukların ölmesinin önüne geçmek olduğunu söyledi ancak zabıta görevlileri izinleri olmadığı için çadırın kaldırılması gerektiğini belirterek, izin almaları halinde çadırı kaldırmayacaklarını söyledi. Dernek yetkilileri ise belediyeden çadırın kalması için izin alamadı.

Bu arada dernek görevlisi 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Zehra Karakuş, kendilerinin valilikten izin aldığını ileri sürerek, "Biz burada çocuklar ölmesin diye çadır kuruyoruz ancak birileri bunu kaldırmaya çalışıyor. Ben buna anlam veremiyorum. Onların çocukları sıcacık evlerinde oturuyor ancak Suriyeli çocuklar teker teker soğuktan ölüyor" diyerek çadırın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Dernek görevlisi Sümeyye Deniz ise hayır için kurulan bir çadırın izin alınmadığı gerekçesiyle kaldırılmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi ise yardım çadırının Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında ancak uygun olmayan bir yere izinsiz olarak kurulduğunu açıkladı. Kendilerine yardım faaliyeti için çadır kurmak üzere talepte bulunulması halinde yer gösterebileceklerini belirten yetkililer, "Çadır kurulan alan bu tür bir faaliyet için uygun değil. Zabıta görevini yapıyor. Belediyemizin yardım faaliyetini engelleme gibi yaklaşımı sözkonusu olamaz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzinsiz Hayır Çadırını Zabıta Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement