İzka ve Kosbi'den Mesleki Eğitime Dev Katkı - Son Dakika
Yerel

İzka ve Kosbi'den Mesleki Eğitime Dev Katkı

İzka ve Kosbi\'den Mesleki Eğitime Dev Katkı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KOSBİ) sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermek için düğmeye bastı.

26.04.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KOSBİ) sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermek için düğmeye bastı. Bölgede yer alan Mopak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile işbirliği yaparak proje hazırlayan KOSBİ, 760 bin TL'lik bütçe ile meslek lisesinin altyapısını baştan sona yenileyecek. Proje, . İZKA tarafından hibe almaya da hak kazandı.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 'Okul Öncesi ve Mesleki Eğitimde Yeni Teknolojilerin Etkin Olarak Kullanımının Sağlanmasına İlişkin Mali Destek Programı'ndan da yüzde 90 hibe almaya hak kazanan proje ile artık Mopak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bölge sanayicilerinin istediği nitelik ve donanımda öğrenci mezun edecek. İZKA tarafından hibeye hak kazanan projenin imza törenine KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ Bölge Müdürü Cavit Kahya, Mopak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Seçkin Aktaş ile öğretmenler Ali İhsan Koç, Sait Teoman Aksüt ile İZKA Uzmanı Çağdaş Güneş katıldı.

DONANIMLI ELEMAN YETİŞECEK

Törende konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, proje ile bölge sınırları içinde 17 yıldır faaliyet gösteren Mopak Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nin öğrencilerin pratik eğitim aldığı makine ve teçhizat parkurunu yenileyeceklerini söyledi. Sanayicinin ara eleman ihtiyacının çok yüksek olduğunu ancak meslek liselerindeki donanımın eski teknolojilere sahip olması dolayısıyla eğitim alan öğrencilerin çalışma hayatına uyum sağlayamadığını, sanayicinin de istediği şartlarda elemanı istihdam edemediğini açıklayan Porsuk, "Biz hazırladığımız bu projeyle bölgemizdeki bu lisede sorunu ortadan kaldıracağız. Bu sayede günün şartlarına uygun donanımlı ara eleman yetişirken sanayicide istediği nitelikte elemanı bulabilecek. Bölgemizde böyle bir proje ilk kez hayata geçecek. 760 bin TL'lik bütçesi olan projenin yüzde 90'ını da İZKA karşılayacak. İZKA'ya da bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK

Mopak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Seçkin Aktaş ise bu projeyle okulda ihtiyaç duydukları makine ve teçhizat donanımının yenileneceğini belirterek, eğitim kalitesinin de artacağını söyledi. Sanayicinin istediği nitelikte eleman yetiştirme imkanlarına kavuştuklarını anlatan Aktaş, öğrencilerin de bu sayede okulu bitirdikten sonra daha kolay iş bulabileceklerini kaydetti. Aktaş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

LABORATUVARI DA YENİLEYECEKLER

Proje ile de Kemalpaşa Kız Meslek Lisesi'nin laboratuvarı da yenilenecek. Laboratuvar, gıda bölümü, gıda kontrolü uygulamaları ve araştırmalarında en yeni analiz tekniklerine sahip cihazlar ile donatılacak. Proje kapsamında alınacak cihazlar sayesinde okulun gıda laboratuvarında en ileri analiz tekniklerinden olan HPLC (yüksek performanslı sıvı kromatografisi) testleri yapılabilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzka ve Kosbi'den Mesleki Eğitime Dev Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement