İzlanda'da Bir Grup Müslüman 22 Saatlik Orucu Kendi Aralarında 18 Saate İndirdi - Son Dakika
Güncel

İzlanda'da Bir Grup Müslüman 22 Saatlik Orucu Kendi Aralarında 18 Saate İndirdi

İzlanda'da bir grup Müslüman bir araya gelerek oruçlu geçilen zamanı 4 saat indirdi. Bir günün 22'i saatini oruçlu geçiren İzlandalı Müslümanlar kendi aralarında konuşarak, orucu 18 saate indirdi.

26.05.2018 16:51  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı son birkaç yıldır Yaz mevsimine denk geldiği için oldukça uzun saatlerde oruç tutuluyor, ancak bu süre insanlar için motivasyon kaynağı oluyor.Ramazanı en uzun süre oruçlu olarak geçiren İzlanda'da Müslümanlar 22 saat oruç tutuyor. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir grup Müslüman "Kuran'a dayandırdığı" fetvaya göre orucu 18 saate düşürdü.

23:00'DAN SONRA İFTAR YAPIYORLAR

İzlanda'nın iftar ile sahur arasındaki süre 22 saat. 23:00'dan sonra oruçlarını açan Müslümanlar her ne kadar 22 saatlik oruç ile neredeyse bir gün aç ve susuz kalsalar da bu durumdan memnun.Özellikle inançlarının kendilerine motivasyon sağladığını belirten İzlandalı Müslümanlar, 22 saat oruç tutmanın zor olmasıyla birlikte inançları ile zorluğu aştıklarını ve oruç tutmanın kolaylaştığını belirtiyor.

BİR GRUP 18 SAAT TUTUYOR

İzlanda'da herkes 22 saatlik oruç tutmuyor. Yine başkent Reykjavik'te yaşayan bir grup Müslüman, 22 saatlik oruç tutmanın kendilerine zor geldiğini ve inançta kolaylığın esas alınması gerektiğini belirterek 18 saat oruç tutuyor. Cemaat Kuran-ı Kerim'e dayandırdığı iddiayı "Allah kulları için kolaylık diliyor. İnsanların uzun oruç süreleri nedeniyle baygınlık geçirdiğini biliyoruz, bu yüzden orucu kısaltıyoruz" sözleri ile savunuyor.

İzlanda\'da Bir Grup Müslüman 22 Saatlik Orucu Kendi Aralarında 18 Saate İndirdi

Son Dakika Güncel İzlanda'da Bir Grup Müslüman 22 Saatlik Orucu Kendi Aralarında 18 Saate İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • karadenizli: Hela olsun mantıklarını kullanmışlar,şimdi bir sürü yobaz olurmu hiç diye çamur atacak.din ile geleneği birbirine karıştırmış olan cahil kalabalığın elinde gittikçe bozuluyor islam. 26 75 Yanıtla
  • Iceland Boy: İzlanda'da Müslüman istemiyoruz 14 58 Yanıtla
  • Semih G: KARDEŞİM 22 SAAT ORUC ALLAHIN VERDİĞİ VÜCUDA DA ZARAR VERİR VE BU KÖR MANTIKLA GİDERSENİZ YENGEÇ DÖNENCESİNDEKİ KUTUP MİLLETİ YAZ AYINDA 6 AY ORUC TUTAR. KARAR DOĞRUDUR. 21 27 Yanıtla
  • Iyi abi: Tutabilene ne mutlu 38 5 Yanıtla
  • ebu cendel: Neye göre dört saat indirmisler? Kafana göre kural koyacaksan hic oruc tutma daha iyi. Allahin kolaylik dilemesi kolaya kacmaya delil olmaz. 18 saat oruc tutan 22 saatte tutabilir 24 17 Yanıtla
  • Fatih: Yanlis yapmislar ayni ulkede 22 saat tutanda var bbc nin belgeselinde nasil tutuyor..din oyun degil istemeyen gucu yetmeyen tutmayabilir kimsenin haddine degil guncelleme yapmak gayet acik kurullar 23 17 Yanıtla
  • SAMİ........: ORUCUN VAKTİ SAATİ BELLİ ÖNE ÇEKİLMESİ VE RAMAZAN AYI DIŞINDA TUTULMASI FARZ ORUÇ DEĞİLDİR DEĞİŞTİRMEKTE KİSENİN HADDİ DEĞİLDİR.............. 17 15 Yanıtla
  • 35lim: 18 saat bile cok 22 ölüm ölüm tutmakzorunda değilsiniz ant yapmıslar aranızda manyadı bunlar 7 22 Yanıtla
  • omer17: Siz kendinize bakın bırakın milletin orucunu namazını bilmemnesini kendinize dönün ve şunu sorun ben kul hakkı yiyor muyum. dulu, yetimi, öksüzü, yolda kalmışı, garibi görüp gözetiyor muyum. sahurda karnını fil gibi doyurup tüm gün aç kalmıyım diye düşünürken aç kalanın halini düşünüyor muyum işte islam budur ve ben şuna inanıyorum Hazreti Muhammet zamanında ki din bu değil 26 2 Yanıtla
  • Ozan: Bende senin gibi Müslüman istemiyorum. 5 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement