İzmek Kurslarında Renkli Görüntüler - Son Dakika
Yerel

İzmek Kurslarında Renkli Görüntüler

İzmek Kurslarında Renkli Görüntüler

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarının yılsonu sergi ve belge dağıtım törenleri renkli görüntülere sahne oluyor.

03.06.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarının yılsonu sergi ve belge dağıtım törenleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Hacıhızır ve Çukurbağ'daki kursları bitirenlere düzenlenen törenlerle belgeleri verildi. Belge dağıtım ve sergi açılışlarına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılıç, Veli Ahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl, Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Akşemsettin İlkokulu Müdürü Sinan Köse, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Hacıhızır Mahallesi'ndeki giyim, iğne oyası ve ev tekstil kurslarından 48 kişi mezun oldu. Akşemsettin İlkokulu bahçesinde gerçekleşen etkinlikte miniklerin gösterisi büyük ilgi gördü. Renkli görüntülere sahne olan buradaki etkinlikte konuşan İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, "İzmit Belediyemiz ile güzel bir işbirliği ile kentin dört bir yanında kurslar açıyoruz. Kurslara her geçen gün ilgi çığ gibi artmaktadır. Geçen yıl 10 bin olan kursiyer sayımız bu sene 14 bini buldu. Her türlü fedakarlığı gösteren Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

İZMEK'in Çukurbağ merkezinde açılan mefruşat, iğne oyası, el nakışı, giyim, ev tekstili, kuaförlük, pasta yapımı ve yemek kurslarından da 253 kişi belge almanın heyecanını yaşadı. Kursiyerler yaklaşık 8 aylık eğitimin ürünlerini sergilediler.

İzmit Belediye Başkanı Doğan yaptığı konuşmada, "Kadınlarımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Onlar için ne yapsak azdır. Başbakanımızın çizdiği hizmet çizgisi çerçevesinde kadınlarımıza yönelik örnek çalışmalar yapıyoruz. Dünyanın en modern Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'ni yaptık. İçinde havuzu, saunası, iş atölyeleri bulunan böyle bir merkezin daha örneği yok. İZMEK kurslarına da katılanların çoğu kadınlarımız. Göreve geldiğimiz 5 yıl önce kursiyer sayımız 3 bini geçmezdi. Kurs merkezleri çok da sağlıklı değildir. İlk önce kurs merkezilerini kadınlarımıza yakışır hale getirdik. Kursların çeşitliliğini arttırdık. Bu gün 14 bine yakın mezun vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. 5 yıldan beri 50 binden fazla kişi İZMEK kurslarını bitirip meslek sahibi oldu. İZMEK kursları büyük bir halk üniversitesine dönüştü. Kursiyerlerimizin eserlerini görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görenin mutluluğu içindeyiz. Sizlerden burada öğrendiklerinizle yetinmemenizi istiyorum. Yeni ürünler yapıp bunları satın para kazanın. Bu işten ciddi şekilde para kazanan kursiyerlerimiz var. Belediye olarak el emeği satış yerleri açıyoruz. Ürettiklerinizi buralarda satabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilip sergilerin açılışı yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek Kurslarında Renkli Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement