İzmek'te "Kursiyerlerimiz Okuyor" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

İzmek'te "Kursiyerlerimiz Okuyor" Kampanyası

İzmit Belediye Başkan Nevzat Doğan, "Her kurs merkezinde kütüphane köşesi oluşturduk ve buralara 100 temel eserden oluşan kitaplar koyduk."

15.01.2012 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkan Nevzat Doğan, "Her kurs merkezinde kütüphane köşesi oluşturduk ve buralara 100 temel eserden oluşan kitaplar koyduk. Günde 1 saat kursiyerlerimizin kitap okumasını sağlayacağız" dedi.

İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (İZMEK) Yenidoğan Mahallesindeki merkezini ziyaret eden Doğan, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Doğan, burada yaptığı açıklamada, İZMEK'in ilçedeki 37 merkezde hizmet verdiğini, kursların insana el becerisi kazandırmasının yanında iş olanağı da sağladığını söyledi.

Kursiyerlerin, el becerilerinin yanı sıra okumalarını da geliştirmesi gerektiğini belirten Doğan, bu kapsamda "Kursiyerlerimiz Okuyor" kampanyası başlattıklarını dile getirdi.

Kampanya ile birlikte her kurs merkezine kütüphane kurduklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Anneler ve babalar çocukların okumalarını ister ve bu konuda evlatlarına telkinde bulunurlar, ama kendileri okumazlar. Oysa ki, çocuklar anne ve babayı örnek alır. Anne, baba okumalıdır ki, çocuk onları örnek alabilsin. İşte biz bu konuda bir takım kampanyalar yaparak, okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyoruz. İlk olarak 'Annem Babam Okuyor' kampanyasını düzenledik. Daha sonra

'Kahvemiz Evimiz' projesiyle kıraathanelerde okuma alışkanlığını yerleştirmeye çalıştık. Son olarak şimdi de kurs merkezlerimizde kursiyerlerimizin okuma alışkanlığını elde edebilmesi için 'Kursiyerlerimiz okuyor' adıyla yeni bir kampanya başlattık. Her kurs merkezinde, kütüphane köşesi oluşturduk ve buralara 100 temel eserden oluşan kitaplar koyduk. Günde 1 saat kursiyerlerimizin kitap okumasını sağlayacağız. Kurslar devam ettiği sürece kursiyerler bitirdikleri kitapları arkadaşlarıyla değiştirecekler."

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmek'te 'Kursiyerlerimiz Okuyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement