İzmir 70 Bin Lira Bulunursa Ramazan Tekrar Yürüyüp, Ellerini Kullanabilecek - Son Dakika
Güncel

İzmir 70 Bin Lira Bulunursa Ramazan Tekrar Yürüyüp, Ellerini Kullanabilecek

İzmir'in Foça ilçesinde 5 yıl önce aniden rahatsızlanan ve kaldırıldığında hastanede omurliğinde tümör olduğu belirlenip ameliyat edilmesinden 8 ay sonra el ve bacakları tutmamaya başlayan, 4 yıldır gördüğü fizik tedaviden de sonuç alamayan 24 yaşındaki Ramazan Akkoç için, yeni bir...

12.04.2019 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde 5 yıl önce aniden rahatsızlanan ve kaldırıldığında hastanede omurliğinde tümör olduğu belirlenip ameliyat edilmesinden 8 ay sonra el ve bacakları tutmamaya başlayan, 4 yıldır gördüğü fizik tedaviden de sonuç alamayan 24 yaşındaki Ramazan Akkoç için, yeni bir ameliyatla iyileşme umudu doğdu. Ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Türk Kızılayı tarafından ameliyatı için gerekli olan 70 bin liranın bulunması için yardım kampanyası başlatılan Akkoç, destek bekiyor.

Babası Sezai Akkoç Bağkur'dan emekli çiftçi, annesi Aynur Akkoç evkadını olan Ramazan Akkoç, 5 yıl önce Gerenköy Mahallesi'ndeki evlerinde aniden rahatsızlandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan ve bekar olan Akkoç'a burada Beyin Cerrahi Servisi'nde yapın muayane ve tetkikler sonucunda, omuriliğinde tümör bulunduğu teşhisi konulup, ameliyata alındı. Ameliyat sonrası doktorların kendisine, tümörün kötü huylu olmadığını ve vücuda yayılmadığını söylediğini belirten Akkoç, taburcu edildi. Taburcu edilmesinden 8 ay kadar sonra Akkoç, bir anda yere yığıldı. El ve bacakları tutmamaya başlayan Akkoç, Ege Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere birçok hastanede tekrar kontrolden geçti. Doktorlar fizik tedavi görmesini önerdi. 4 yıl boyunca fizik tedavi görmesine rağmen, Akkoç sağlığına kavuşamadı. Geçmişte Gerenköy Ovası'nda kiraladıkları tarlalarda çalışarak ailesine destek olan Akkoç, artık birinin yardımı olmadan hiçbir işini göremiyor. Çok sevdiği arkadaşları ve futboldan da uzak bir yaşam sürmek zorunda kalan Akkoç, tekerlekli sandalye bile kullanamıyor.

UMIT IŞIĞI DOĞDU

Ailesi onu tekrar sağlığına kavuşturabilmek için çalmadık kapı bırakmazken, Çiğli ilçesindeki bir özel hastaneden umut ışığı doğdu. Hastane yetkilileri Akkoç'u ayağa kaldıracak ameliyatın maliyetinin 100 bin lira olduğunu bunun 30 bin lirasını kendilerinin karşılayabileceklerini belirtip, gecikmenin rahatsızlığın daha da ilerlemesine neden olacağını dile getirerek 29 Nisan'a gün verdi. Maddi durumu yetersiz olan Akkoç Ailesi, bu parayı bulmak için harekete geçti.

TÜRK KIZILAYI FOÇA ŞUBESİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Ablası Tuğba Akkoç Günay'ın bir süre önce Facebook sayfasından yaptığı yardım çağrısı üzerine Türk Kızılayı Foça Şube Başkanı Muharrem Yeşilkaya girişimde bulundu. Kurum kuralları ve yasalara uygunluk için aileden yardım isteğine dair bir dilekçe alan Yeşilkaya, Kızılay Foça Şubesi olarak 'Ramazan Akkoç'un Ameliyatına Destek' başlıklı bir kampanya başlattı. Akkoç için, Ziraat Bankası Foça Şubesi'ndeki 'TR78 0001 0001 3700 0018 6870 22' IBAN numaları hesaba yardım toplanmaya başladı. Bağışların ihtiyaç miktarı olan para toplanana kadar kabul edileceğini bildiren Kızılay Foça Şubesi Başkanı Muharrem Yeşilkaya, Kampanya kapsamında toplanan para belge karşılığı hastaneye teslim edilecek. Hesaba bağış yapacak kişilerden 'Ramazan Akkoç'un Ameliyatına Destek' ibaresini not olarak mutlaka yazdırmalarını rica ediyoruz dedi.

'TEK DİLEĞİM OĞLUMUN İYİŞLEŞMESİ'

Rahatsızlandığı 19 yaşına kadar normal bir hayat süren, çok sevdiği tarla, bağ bahçe işleri için öğrencisi olduğu Yenifoça Recep Kerman Meslek Lisesi 1. sınıfından ayrılan Ramazan Akkoç'un annesi Aynur Akkoç (47) ameliyat parasını karşılamaya güçlerinin yetmediğini belirtip, Kızılay'ın kampanyasının kendilerini umutlandığını söyledi. Anne Akkoç, Tek dileğim oğlumuz iyileşmesi dedi.

Konuşmasında ve algılamasında herhangi bir sorun olmayan Ramazan Akkoç da tekrar arkadaşları ile futbol oynayıp, tarlalara döneceği günleri iple çektiğini vurgulayarak, kampanyaya destek beklediğini söyledi.

İzmir 70 Bin Lira Bulunursa Ramazan Tekrar Yürüyüp, Ellerini Kullanabilecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir 70 Bin Lira Bulunursa Ramazan Tekrar Yürüyüp, Ellerini Kullanabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement