İzmir AK Parti'li Dağ, CHP Adayı Soyer'in, Babası Üzerinden Yeterince Eleştirildiğini Söyledi - Son Dakika
Güncel

İzmir AK Parti'li Dağ, CHP Adayı Soyer'in, Babası Üzerinden Yeterince Eleştirildiğini Söyledi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gaziemir'deki temasları sırasında CHP'nin İzmir adayları ile ilgili değerlendirme yaptı.

01.02.2019 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gaziemir'deki temasları sırasında CHP'nin İzmir adayları ile ilgili değerlendirme yaptı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, babası üzerinden yeterince eleştirildiğini söyleyen Dağ, bu tür eleştirilerden ziyade adayların projelerine odaklanmanın gerektiğini dile getirdi. CHP'nin İzmir'deki belediye başkan adaylarını belirlerken, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın olup olmadığına baktığını öne sürdü.

Gaziemir'e yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarına açılmalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, 12 Eylül döneminin askeri savcısı olan babası Nurettin Soyer üzerinden eleştirilmesini değerlendirdi. Dağ, Babasının 80 öncesi yaptığı olaylar yeterince gündem oldu. Seçmen davranışı yönünden buna dayanarak oy vermeme süreci olacaksa, bu konuda duymayan kalmadı. Bu bir yerel seçim. Yerel seçimde bizim bu konuları tartışmaktan ziyade adayların bugüne kadar yapmış oldukları görevde başarmış veya başaramamış oldukları, yapmış veya yapamamış oldukları veya yanlış yaptıkları hususları konuşmamız lazım. ve önümüzdeki süreçte de neler yapacağını, şehrimize neler katacağını konuşmamız lazım. Tunç Soyer'in babasının mevzusunda söz söylemesi gereken hemen herkes konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan adayı da bu konuda açıklama yaptı. Seçmen bunları tartarak, iki ay sonra karar verecek. Ama bu seçim kampanyasının, seçim döneminin asıl konuşulacak konusu bu değil. Artık daha çok projeleri konuşmamız lazım. Projelerin üzerine yoğunlaşmamız lazım. Bizim adaylardan projelerini istememiz, kente neler katacaklarını konuşmamız lazım dedi.

'CHP'NİN İZMİR MODELİ ÇÖKTÜ'

Açıklamasının devamında CHP'nin İzmir'deki mevcut belediye başkanlarının çoğunu değiştirdiğine dikkat çeken Hamza Dağ, CHP'nin 'İzmir Modeli' diye Türkiye'ye sunduğu modelin çöktüğü öne sürdü. Genel iktidarın yerel iktidar ile başladığının altını çizen Dağ, Bizim iktidarımız öyle başladı. 2002 yılında iktidara geldiğimizde, Recep Tayyip Erdoğan referansı ile geldik. Onun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı geldik. CHP de bugüne kadar İzmir, Eskişehir, Aydın, Muğla'da yerelde iktidar. Buralarda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirme durumu olsaydı, bu yerel iktidar CHP'yi genel iktidara getirebilirdi. 'İktidarda AK Parti vardı, yerelde CHP vardı. Yeterince başarılı olma imkanı yoktu' diye bir şey söyleyebilirler. Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, iktidarda kendi siyasi partisi yoktu. Bunlar mazeret değil diye konuştu.

'KRİTER AZİZ KOCAOĞLU'NA YAKIN MI DEĞİL Mİ'

CHP'nin aday belirleme kriterleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hamza Dağ, şunları söyledi

CHP'nin aday belirlerken ortaya koyduğu kriter benim açımdan çok manidar. Çünkü aday belirlerken, ilçenin durumuna, adayın pozisyonuna bakarsınız, ona göre karar verirsiniz. Ama CHP İzmir'de aday belirlerken tek bir kriter ortaya koydu; Aziz Kocaoğlu'na yakın mı, değil mi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, belediyecilik anlamında eleştirdiklerini söyleyen Dağ, ancak Aziz Kocaoğlu'nun kötü bir insan olmadığını, yanlış bir insan da olmadığını kaydederek, şunları söyledi

Kocaoğlu insani ilişkilerinde gayet iyidir. Ki biz insani ilişki yönünden de gayet güzel insani ilişkilerimiz oldu. Belediyeciliğini eleştirdik, yine eleştiririz, eleştireceğiz. Ama bugüne kadar insanlığı ile ilgili bir şey söylemedik.

Hamza Dağ, Aziz Kocaoğlu gittiği için üzülüyor musunuz sorusuna da şu yanıtı verdi

Gideceğinden ziyade böyle bir muameleyle gidecek olması, hak edilen bir nokta değil. Bir aday belirlenirken açıkçası tamamen Aziz Kocaoğlu ile ilgili olumlu düşüncesi var diye, hatta Ödemiş gibi bir yerde aday değiştirmeye gitmek bence bir siyasetçiye hele aynı siyasi partide olan bir siyasetçiye yapılmaması gereken bir harekettir. Bunu da İzmirli hemşehrilerimizin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

'KONUŞULMASI GEREKENLER KONUŞULDU'

AK Partililerin, Tunç Soyer'i babası üzerinden eleştirmesinin ardından, CHP'lilerin de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyi Mehmet Pakdemirli'nin FETÖ'den tutuklu bulunduğu yönünde iddiaları gündeme getirdiklerinin hatırlatılması üzerine Hamza Dağ, şunları söyledi

Bir yere bir insan aday gösterildiğinde, onunla ilgili, ailesi ile ilgili bir tartışma durumu söz konusu olabilir. ve seçmenler buna oy verecek. Ülkemizde milliyetçi, ülkücü olan ciddi bir seçmen kitlesi var. Bunların da bilgilenmesi anlamında siyasi partiler bu husustaki durumları yalana dolana gitmeden, tamamen gerçek bir husus söylemesi kadar doğal bir şey yok. Ama bu konuda konuşulması gereken her şey konuşuldu. Açıkçası yerel seçime gidiyoruz, yerel seçime giderken bizim üzerinde durmamız gereken husus, belediye başkan adaylarının projeleridir. Belediye başkanlığı döneminde yaptıklarının hesabının sorulmasıdır.

İzmir AK Parti\'li Dağ, CHP Adayı Soyer\'in, Babası Üzerinden Yeterince Eleştirildiğini Söyledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir AK Parti'li Dağ, CHP Adayı Soyer'in, Babası Üzerinden Yeterince Eleştirildiğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonda, A.S, S.K. ve Z.M.A. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Düzce Belediyesi İhtiyaç Sahibi Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıyor
    16:53 Düzce Belediyesi İhtiyaç Sahibi Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıyor

    Düzce Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bayramlık kıyafet dağıtımına başladı. Kıyafetler alt üst giyim ve ayakkabıdan oluşuyor.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'
    16:53 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Yılmazköy Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, cumhuriyete olan borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi.

  • Salihli'de Şaka Sonucu Arkadaşını Vuran Çocuk Gözaltına Alındı
    16:52 Salihli'de Şaka Sonucu Arkadaşını Vuran Çocuk Gözaltına Alındı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuk, şaka yaparken elindeki av tüfeğinin kazara ateş alması sonucu arkadaşını vurdu. Genç, hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Olayın ardından çocuk gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı.

  • Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti
    16:51 Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek, Muratpaşa için hayata geçireceği projeleri anlattı. Manavoğlu, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi ve Muratpaşa'nın hak ettiği değere gelmesi için mücadele ettiklerini belirtti. AESOB Başkanı Dere de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bir öğrencinin 'Sen Alper misin' sorusuna Bakan Kacır, 'Bende astronot tipi var mı' diyerek gülümsedi. Astronot Alper Gezeravcı da etkinlikte yer aldı ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Bakan Kacır, öğrencilere TOGG'un maketini hediye etti.

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi TFF Kararlarını Eleştirdi
    16:46 Niğde Belediyespor Yönetimi TFF Kararlarını Eleştirdi

    Niğde Belediyespor yönetimi, seyircisiz maç cezasının haksız olduğunu belirterek TFF'yi eleştirdi. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi. Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan ise bir lobi olduğunu iddia ederek yetkilileri göreve davet etti.


Advertisement