Izmir - Atölye Için 2 Günde 15 Bin Başvuru - Son Dakika
Güncel

Izmir - Atölye Için 2 Günde 15 Bin Başvuru

Atölye için 2 günde 15 bin başvuruFolkart Gallery başta olmak üzere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri faaliyetler ile sanata verdiği desteği sürdüren Folkart, yeni projesi 'Ustalarla Tiyatro Atölyesiö ile geleceğin oyuncularını yetiştirecek.

18.03.2017 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atölye için 2 günde 15 bin başvuru

Folkart Gallery başta olmak üzere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri faaliyetler ile sanata verdiği desteği sürdüren Folkart, yeni projesi 'Ustalarla Tiyatro Atölyesiö ile geleceğin oyuncularını yetiştirecek. 15 bin başvurunun alındığı atölyede ilk etapta 625 kişiye ücretsiz eğitim verilecek.

"İZMİR'İN GELECEĞİNE İNANIYORUZ"

Folkart Academy'nin faaliyetleri ile ilgili İzmir Bayraklı'da düzenlenen basın toplantısına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ünlü oyuncu Volkan Severcan ile akademide eğitim verecek usta isimler katıldı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in çok özel ve güzel bir şehir olduğunu belirterek, 'Folkart olarak, İzmir'e ve İzmir'in geleceğine çok inanıyoruz. İzmir'in hem Türkiye'de, hem de uluslararası platformlarda daha çok yücelmesini, bütün İzmirliler gibi biz de çok istiyoruz. Türkiye ekonomisine çok güçlü katkıda bulunan İzmir, bu yüksek potansiyeline rağmen, kültür sanat endüstrisinin ilerlemesi açısından, hala desteklenmeye gereksinim duyuyor. İzmir, 'Akdenizli özelliği' ve 'binlerce yıllık' kökleriyle, örneğin Barselona gibi kentlerdeki kültür-sanat hareketliliğine paralel bir şekilde yakın bir gelecekte Akdeniz'in kültür sanat yıldızlarından biri olabilir. İzmir bu zengin potansiyelleriyle, rahatlıkla Akdeniz'de ve dünyada yeni kültür sanat başkentlerinden biri olmaya adaydır ama bu amaç için, yatırımlarıyla bu şehirden gelecek bekleyen özel sektörün de elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz Biz kendi adımıza, bu şehirde, şehrin ihtiyaçlarını doğru anlayarak, elini cesurca taşın altına koyanlardanız. Folkart'ın sanata verdiği desteğin sürdürülebilir yeni bir simgesi olarak, 'Sanata değer bir gelecek içinö söylemiyle Folkart Academy'i hayata geçirdikö dedi.

Sancak, Folkart Academy'i ilk aşamada tiyatro eğitimi odaklı sürdürülebilir kılmayı amaçladıklarını söyledi.

2 GÜNDE 15 BİN BAŞVURU

Folkart Academy'nin internet sitesi üzerinden, geçtiğimiz Pazar günü başlayan başvurulara yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Mesut Sancak, şunları söyledi:

'Öylesine bir tablo ile karşılaştık ki çok şaşırdık. Çünkü Salı günü akşamüstü saatlerinde, başvuru sayısı 2 günde 15 bine yaklaşınca, mecburen kayıtlarımızı dondurmak zorunda kaldık. Bu tablo, bu rekor başvuru sayısı, bize yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Şimdi amacımız doğru yöntemlerle, 625 kişiyi konumlandırıp, geriye kalan potansiyeli, gelecek yıllarda değerlendirmek üzere kayıt altına almak. Sağlıklı bir veri tabanı oluşturmak. İlk etapta 400'ü çocuk, 200'ü yetişkin ve 25'i de profesyonel seviyede olmak üzere, toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesini planlıyoruz.ö

Folkart Academy'de eğitim almak için çok yoğun taleple karşılaştıklarını vurgulayan Sancak, Folkart Academy için başvuranlardan özel yetenek sınavına 3 bin kişinin gireceğini söyledi. Mesut Sancak, çocuk ve yetişkin kategorileri için katılacak isimlerin noter huzurunda belirleneceğini açıkladı.

110 KİŞİLİK CEP TİYATRO

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan ise, ülkedeki ve İzmir'deki tüm sanatçılar adına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'a teşekkür etti. Projeyle ilgili bilgi veren Severcan, "Folkart Towers altında yer alan 2 farklı mekan bize tahsis edildi. Yine başka bir alanda 110 kişilik cep tiyatrosu da yapılacak. Folkart buraları isteseydi ticari olarak değerlendirilebilirdi fakat o, sanatı tercih etti" şeklinde konuştu.

Oyunculuğun yanı sıra yakın bir gelecekte sınavlara yönelik stres kontrolü gibi eğitimlerin de verileceğini söyleyen Severcan, dans ve müziği de eğitimlerin içine alacaklarını belirtti.

USTA İSİMLER EĞİTİM VERECEK

Folkart, sanatsal eğitim alanındaki çalışmalarını, artık Folkart Academy çatısı altında yürütecek. Folkart Academy'nin ilk eğitim alanı ise tiyatro üzerine olacak. Eğitimler 1 Nisan 2017 tarihinde başlayacak. Folkart Academy Proje Koordinatörlüğünü de üstlenen, ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın genel sanat yönetmenliğini yürüteceği, 'Ustalarla Tiyatro Atölyesiö kapsamında Zeyno Günenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci gibi alanlarında usta oyuncular ve uzman isimler, katılımcılara eğitim verecek. Katılımcılar, 'Oyunculuğa Girişö, 'Nefes ve Beden Kullanımıö, 'Sahneö, 'Oyunculukö, 'Yaratıcı Dramaö, 'Doğaçlamaö, 'Hareket ve Dansö, 'Makyajö gibi birçok alanda kursiyerlerden eğitim alacak. Eğitim süresince ünlü tiyatro oyuncuları da, misafir eğitmenler olarak kursiyerle buluşacak. Folkart Academy'nin tüm hizmetleri kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla 'ücretsiz' olarak gerçekleşecek.

Izmir - Atölye Için 2 Günde 15 Bin Başvuru
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir - Atölye Için 2 Günde 15 Bin Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement