İzmir Avrupa Caz Festivalinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

İzmir Avrupa Caz Festivalinde Geri Sayım Başladı

İzmir Avrupa Caz Festivalinde Geri Sayım Başladı

İzmir'in adını uluslararası alanda en fazla duyuran etkinliklerden biri olan 21. İzmir Avrupa Caz Festivali, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

11.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in adını uluslararası alanda en fazla duyuran etkinliklerden biri olan İzmir Avrupa Caz Festivali, 21'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 21. İzmir Avrupa Caz Festivali 3-20 Mart 2014 tarihleri arasında cazseverlerle buluşacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) binasında festival içeriği ile ilgili bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Sarper Eczacıbaşı'nın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, İzmir Avusturya Fahri Konsolosu Ülkü Caner, Goethe İnstitute Program Koordinatörü Özlem Günerli, Fransız Kültür Müdürü Emmanuelle Houles, İzmir İtalya Konsolosu Igor Di Bernardini, İstanbul Polonya Başkonsolosluğu Kültürel Diplomasiden Sorumlu Konsolos Yardımcısı Lukasz Paprotny, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu'ndan Petek Evirgen, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Gençlik ve Sivil Toplum Koordinatörü Deniz Atalık Gürsan katıldı.

Bu yıl programın oldukça genişletilmiş olduğunu belirten Filiz Eczacıbaşı Sarper, şöyle konuştu: "21. İzmir Avrupa Caz Festivali bu sene dolu dolu ve hayli renkli geçecek. Festivalimiz, caz müziği ve grafik sanatının eşsiz uyumuna şahitlik edecek iki sergi kokteyl ile açılacak. Sergilerin ilki, festival afişinin belirlendiği 12. Caz Afişi Yarışması'nın sergisi. Yarışmaya katılan 317 çalışma arasında seçici kurulun sergilenmeye değer bulduğu 23 afiş, festival süresince Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Alt Fuayede sergilenecek"

POLONYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN YILDÖNÜMÜ

Polonya ile Türkiye ilişkilerinin bu yıl 600'üncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Sarper, festivale Polonya'nın damga vuracağını ifade ederek şunları söyledi: "Bu yıl dostluk ilişkilerimizin altı çiziliyor. Polonya desteği ile üç konser, iki atölye çalışması yapılacak ve Kapaktaki Caz konulu bir grafik sergisi açılacak. Öte yandan eğitim programları festivalimizde yine vurgulandı. 6 atölye kurulacak. Toplam 14 konser, 2 seminer, 2 sergi, 6 atölye ile dolu dolu bir festival olacak."

İzmir Avrupa Caz Festivali'nin, gençlere yönelik etkinlikleriyle adeta gençlik festivali özelliği kazandığını ifade eden Sarper, her yıl düzenlenen Açık Caz Atölyesi çalışması sonucunda, bu yıl da iki yetenekli genç cazcıya burs olanağı sağlanacağını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ise başkan Aziz Kocaoğlu'nun sanat dolu bir başkan olduğunu belirterek, desteklerinin her zaman devam edeceğini ifade etti.

CAZIN SINIRLARININ ÖTESİNDEN

Festival, 3 Mart 2014 Pazartesi günü sergi açılışları, kokteyl ve açılış konseri ile başlayacak. Açılış konserinde sahneye, İtalya'nın virtüöz ve eğitimci olarak önde gelen kontrbas sanatçılarından Furio Di Castri ve her biri pek çok ödülün sahibi olan Jacopo Albini (tenor saksafon), Fabio Giachino (piyano) ve Ruben Bellavia (davul)dan oluşan Furio Di Castri Quartet çıkacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle AASSM Konser Salonunda yapılacak konser saat 20.30'da başlayacak.

Konser öncesi 12. Caz Afişi yarışmasında ödül ve sergileme alan genç grafik sanatçılarına katılım belgeleri sunulacak. 4 Mart 2014 Salı günü AASSM Küçük Salon, caz müziğinin dahi ikililerinden Ulrich Drechsler (basklarnet) ve Stefano Battaglia'yı (piyano) ağırlayacak. 5 Mart 2014 Perşembe günü modern cazın öncülerinden Sascha Ley (vokal), Laia Genc (piyano) ve Anne Kaftan (soprano saksafon-basklarnet)'dan oluşan Kalima, sıra dışı çalışmalarıyla cazseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. 10 Mart 2014 akşamı Benjamin Hermann, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği işbirliği ile AASSM Küçük salonda çalacak. Hermann'a İzmir Konserinde, çeşitli gruplarda uzun yıllar birlikte çaldığı Ernst Lerum (kontrbas) ve Joost Patocka (davul) eşlik edecek.

KÜRŞAT AND ANISINA

Festival'de, İzmir'in yetiştirdiği caz sanatçılarından Kürşat And da unutulmadı. Piyanist besteci Eda And ve Trio'su, cazın ustaları Sibel Köse, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Volkan Hürsever ve Ateş Tezer'in de katılımıyla 11 Mart 2014 Salı gecesi AASSM Konser Salonu'nda Kürşat And adına adanan "IN'N OUT" konseriyle anılacak.

FESTİVAL'DE BİR İLK

Litvanya Caz Müziği'nin uluslararası tanınmış temsilcilerinden Group Dainius Pulauskas, 12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 20.30'da AASSM Küçük Salonda çalacak. Festival'e bu yıl katılan Litvanya Büyükelçiliği işbirliği ile yapılacak konserde Dainius Pulauskas (keyboard), Valerijus Ramoska (trompet, flugelhorn), Liutauras Janusaitis ( tenor saksafon), Kestutis Vaiginis (alto ve soprano saksafon), Domas Aleksa (bas), Linas Buda (davul)' dan oluşan Grup, liderleri Dainius Pulauskas'ın; kuzey ırkının sertliği ile enerji ve canlılığını kaynaştıran müzikal nitelikleri sağlam bestelerinden oluşan bir program sunacak.

GENÇ VİRTÜÖZ KRAJNAK

Genç virtüöz piyanist, besteci, aranjör, lektör (okutman) ve performans sanatçısı Ondrej Krajnak, 13 Mart 2014 Perşembe günü AASSM Küçük Salonda konser verecek. Klasik müzik alanında pek çok ödülün sahibi Krajnak, on yaşında caz müzikle tanışmış ve katıldığı ilk festivalde de ödül kazanmıştı. Çek ve Slovak çevrelerde en iyi piyanistlerden biri sayılan 1978 doğumlu Ondrej Krajnák, 21. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne Slovakya İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile katılacak.

BAŞARIDAN BAŞARIYA

21. İzmir Avrupa Caz Festivali izleyicileri iki gece üst üste klasik müzik kökenli iki piyanisti dinleyip karşılaştırma şansı bulacak. 14 Mart 2014 Cuma günü AASSM Küçük Salon, klasik piyanodan vazgeçerek caz ve doğaçlamaya yönelen Grégory Privat'ı dinleyecek. Müzisyen bir aileden gelen ve küçük yaşlarda klasik piyano eğitimine başlayan ve caz müziğinde de hatırı sayılır bir kariyer yapan Privat, İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile festivale katılacak.

ÜNLÜ SAKSAFONİST DE FESTİVALDE

Berlinli ünlü saksafonist Uli Kempendorff'un (tenor saksafon, klarnet, kompozisyon), Ronny Graupe (gitar), Jonas Westergaard (bas) ve Oliver Steidle'ın (davul) katılımıyla kurduğu Uli Kempendorff Quartet (FIELD), 15 Mart 2014 Cumartesi günü İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile AASSM Küçük Salonda konser verecek. Grup, İzmir konserinde liderinin caz ve batı müzik geleneğinden, aynı zamanda Avrupa dışı klasik müzik ve folklorundan esinlenerek yazdığı besteleri çalacak.

CAZ MÜZİĞİNİN EŞSİZ SESİ

San Francisco Bay, Guardian, AllaboutJazz, Jazzwise, Downbeat ve Jazz- Times'in yanı sıra diğer birçok yayın tarafından çağdaş caz müziğin günümüzdeki en eşsiz seslerinden biri olarak tanınan Timuçin Şahin(gitarlar, kompozisyon); Loren Stillman ( alto saksafon), Christopher Tordini (bas) ve Gene Jackson'dan (Baterist, Eğitimci) oluşan grubuyla 21. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne katılacak. Şahin, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliği ile 17 Mart 2014 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda konser verecek. Perdesiz elektrik gitarla ortaya koyduğu eşsiz melodi ve bestelerindeki duygusal içerik Şahin'i kıyaslanamaz bir sanatçı konumuna getirmiş ve müziğinin sınıflandırılmasını da neredeyse imkansız kılmış.

FESTİVAL'DE POLONYA RÜZGARI

21. İzmir Avrupa Caz Festivali, Polonya-Türkiye ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlamalara, programında yer verdiği üç konser, bir sergi, bir seminer ve iki atölye çalışması ile katılıyor. İlk konser 18 Mart 2014 Salı günü AASSM Küçük Salonda. Janusz Prusinowski Trio, Adam Strug Monodia Polska ile Ewa Grochowska Vokal Toplulukları ve Türk Konuklarının katılımıyla geleneksel Polonya ve Türk müziği ile danslarından örnekler sunacak. 16, 17 ve 18 Mart günleri Akademi İKSEV'de yapılacak, "Şarkıların ve Dansın Hayat Boyu Yolculuğu, Polonya'dan Türkiye'ye Buluşmalar" konulu atölye çalışmasının finali niteliğindeki konser, AASSM gişesinden alınacak ücretsiz davetiyelerle izlenebilecek.

19 Mart 2014 Çarşamba günü yine AASSM Küçük Salonda Janusz Prusinowski Trio'nun Adam Strug Monodia Polska ve Ewa Grochowska Vokal Toplulukları'nın da katılımıyla konser verecek. Gruba kaç kişi katılırsa katılsın, müziklerinin temeli olan üç vuruşlu metronoma ithafen kendilerini "trio" olarak adlandıran Janusz Prusinowski Trio, Polonya'nın köylü müziğini bilgili şekilde yorumlanması ve yeni dinleyicilere mazurkayı -şarkı, oyun, dans ve doğaçlama şekilde- ulaştırmalarıyla tanınıyor.

DİKKAT ÇEKİCİ SEMİNERLER

Festivalde iki seminer yer alacak. İlki 7 Mart 2014 Cuma günü saat 14.00'de İKSEV Salonu'nda yapılacak Caz Orkestrasının Motoru: Davul. Festival Danışmanı, caz tarihçisi ve yazar Francesco Martinelli'nin vereceği semineri Ümit Tuncağ Türkçe'ye çevirecek. 10 Mart 2014 Pazartesi günü saat 14.00'de İKSEV Salonunda yapılacak ikinci seminerin konuşmacısı The European Jazz Magazin Editörü Pawel Brodowski. Brodowski, editörlüğünü yaptığı Jazz Forum Dergisi'nin 50 yılını anlatacak. Seminer Türkçe'ye çevrilecek.

KAPANIŞ MACIEJ OBARA INTERNATIONAL QUINTET'TEN

21. İzmir Avrupa Caz Festivali 20 Mart 2015 Perşembe günü AASSM Küçük Salonda yapılacak Maciej Obara International Quintet konseri ile sona erecek. Maciej Obara (saksafon), Tom Arthurs (trompet), Dominik Wania ( piyano), Ole Morten Vaagan (bas) ve Jon Falt (davul)dan oluşan Beşli, Avrupa'nın en beğenilen caz kayıtlarının da sahibi.

BİLETLER BİLETİX'TE

Akademi İKSEV'de yapılacak atölye çalışmaları ve seminerlerin dışında etkinliklerin tümü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde olacak. 21. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde, üçü ücretsiz on dört konser, iki sergi, iki seminer ve altı atölye çalışması yapılacak. Konser biletleri Biletix gişelerinden alınabilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Avrupa Caz Festivalinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi
    20:54 TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Program Koordinatörlüğü, Azerbaycan'ın başkentinde iftar programı düzenledi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Advertisement