Izmir Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz'u Anlattı - Son Dakika
Güncel

Izmir Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz'u Anlattı

Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz'u anlattıBAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da siyasi görüşlerinden bağımsız hareket ettiğini belirterek, "Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini göstermiştir.

14.07.2017 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz'u anlattı

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da siyasi görüşlerinden bağımsız hareket ettiğini belirterek, "Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini göstermiştir. İhanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergilendi. Bu önemli günü unutmamak ve unutturmamak gerekir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bazı programlara katılmak üzere İzmir'e geldi. AK Parti İzmir İl Başkalığı'nı ziyaret eden Şimşek'i, İl Başkanı Bülent Delican ve çok sayıda partili karşıladı. Bülent Delican 15 Temmuz etkinlikleri hakkında Şimşek'e bilgi verdi. Ziyarette konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Temmuz'da Türkiye tarihinde çok önemli bir gün. Çanakkale ruhu geçen sene 15 Temmuz'da kendisini gösterdi. İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da, Batman'da, Cizre'de Türkiye'nin dört bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız, kendi istikballeri için, ülkelerinin bağımsızlığı için, hakikaten bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi. Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir mücadele verdi. Türkiye açısından çok önemli bir gün. Bu günü unutmamak, unutturmamak lazım. Ülkelerin tarihlerinde dönüm noktaları vardır. Türkiye birçok darbe girişimine sahne oldu. Ama hiçbir darbe girişimi geçen sene yapılan darbe girişimi kadar kanlı ve haince olmadı. Ama milletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu badireyi atlattı. Bu büyük şoku ekonomimiz de rahat atlattı. Geçen sene temmuz ortalarında herkes acaba Türkiye bu şoku nasıl atlatacak diye ciddi analizler yapılıyordu ve bu analizlerde hep olumsuz sonuçlar gündemdeydi" dedi.

Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Şimşek, Türk halkının gösterdiği mücadelenin dünya tarihinde eşi benzeri olmadığını vurgulayıp, "Ben cuma akşamı Gaziantep'teydim. Biz de hemşehrilerimizle sabahladık demokrasi meydanında, 250 bin kişi vardı, muhteşemdi. Gaziantep'te de bir olay olmadı ama zaten izin vermeyecek bir ruh söz konusuydu. Sabah Ankara'ya karayolu ile dönerken biz bu şoku nasıl atlatırız diye düşünüyorduk. Gerçekten de hemen ertesi gün küresel yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldik. O süreci elimizden geldiğince Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızın liderliğinde yönetmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta çok şükür bu sıkıntılara hain darbe girişimine rağmen, teröre rağmen jeopolitik anlam da yakın coğrafyamızdaki kaosa rağmen her şeye rağmen çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Şimdi tekrar yüzde 5 büyümeyi işaret eden bir dinamizm içerisinde istihdam noktasında Türkiye büyük bir başarı hikayesi yazdık. Küresel kriz sonrası 6 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Geçen sene istihdam sağlamaya üretmeye devam ettik. Ama bu sene çok ciddi bir başarı var. Bunda tabii ki Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın liderliğinde atılan adımlar var" diye konuştu.

Ziyarette Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e 15 Temmuz'da Konak Meydanı'nda oluşturulan anı defteri ve darbe gecesindeki mücadeleyi anlatan tablo hediye edildi. Şimşek, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etmek amacıyla partiden ayrıldı. Şimşek'in akşam da kentte yapılacak bir düğüne katılacağı öğrenildi.

Izmir Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz\'u Anlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Başbakan Yardımcısı Şimşek 15 Temmuz'u Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement