İzmir Belediyesi'nde Yolsuzluk Davasının Görülmesine Yeniden Başlandı (4) - Son Dakika
Güncel

İzmir Belediyesi'nde Yolsuzluk Davasının Görülmesine Yeniden Başlandı (4)

İzmir'de, aralarında Başkan Kocaoğlu'nun da bulunduğu 130 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, öğle arasının ardından saat 14.00'de tekrar başladı.

05.07.2012 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir BELEDİYESİ'NDE YOLSUZLUK DAVASININ GÖRÜLMESİNE YENİDEN BAŞLANDI (4)

BELEDİYEDE ÖRGÜT DUYUMUM OLMAMIŞTIR

İzmir'de, aralarında Başkan Kocaoğlu'nun da bulunduğu 130 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, öğle arasının ardından saat 14.00'de tekrar başladı. Tanıkların beyanlarına karşılık savunma yapmak isteyen sanık avukatlarına, duruşmayı yöneten Kıdemli Üye Halit Uysal, "Performanslarınızı tahliye taleplerine saklayın" dedi. Bu diyalog, salonda gülüşmelere neden oldu. İfadelerine başvurulan tanıklardan, İBB hukuk müşaviri avukat İlker Delikan, "Katlı otopark ihalesinde her zaman ihalelerde sorunlar yaşanıyor. Biz de emniyetten yardım isteriz. Bu olağan bir şeydir. 15 sene önce ihale sırasında silahlı bir çatışma pozisyonu da oldu. Bu yüzden önlem alınmıştır. Her ihalede de güvenlikle ilgili önlemler alınıyordu. Encümenin toplanacağı günde genel sekreterle, üyeler toplantı yapar. Aralarında hata yapılmaması için görüşmeler yaparlar ve gündem belirlenir. Sonucunda gündemi belirler ve toplantı sırasında herhangi bir hata yapmazlar. Benim ihalelere örgütsel olarak karışmam veya müdahale etmem söz konusu değildir. Belediye de örgüt duyumum olmamıştır" dedi.

İhalelerde sendikacıların baskı yapıp yapmadığıyla ilgili soruyu cevaplandırması istenen tanıklardan Türkan Salgut ise, "Destek hizmetleri yazı işlerinde çalışıyorum. Erol Bey'in ihale evraklarını verdiğine şahit olmadım" dedi. Hüsniye Öztürk de, "Büyükşehir Belediyesi destek hizmetlerinde evrak kayıt görevlisi olarak çalışmaktayım. Altı kişi odamızda çalışıyoruz. Belgelerin kimseye verilip verilmemesiyle ilgili bir konuşma olmamıştır. Herhangi bir tartışma da olmamıştır. Aksi bir durum olsaydı haberim olurdu" dedi.

İZİN ALINMADI, USULE AYKIRI

Söz alan Vahidettin Akyol'un avukatı Mahmut Yılmaz, Resmi Gazetede bugün yayınlanarak yürürlüğe giren yasa kapsamında, devlete karşı işlenen suçlarda kamu görevlilerinin yargılanması için izin alınması gerektiğini, sanıklar için bu izinler olmaması nedeniyle yargılama yapmaya gerek olmadığını, usulün tamamlanması gerektiğini, davanın durdurulması veya düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Bu durumda Başkan Kocaoğlu'nun yargılanması için İçişleri Bakanlığı, diğer belediye personeli için de Başkan Kocaoğlu'nun izin vermesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, Ergenekon davasından da örnekler verdi.

Tanıkların dinlenmesine devam edilirken, sendikacı Mahmut Çelik'in eşi Gülbeyaz Çelik, söz konusu, fesat karıştırıldığı iddia edilen ihale sırasında eşinin yanında hastanede bulunduğunu söyledi. Mete Uygur ise, "O gün ihalenin yapıldığı koridora beni almadılar. Sonra Cafer Başkan geldi. Biz de eylem için aşağı indik. Eylemimizi de kendimiz organize etmiştik. Taşeron şirketin işçileriydik. O tarihte sendikanın şirketimizle ve işçilerle bağlantısı yoktu " dedi.

GÜVENLİK AMİRİNE İLGİNÇ SORU

Ali Kaygusuz da, "Güvenlik amiriyim. Sendikayla bir ilgim yok. İhaleler sırasında kapıya iki güvenlik görevlisi yerleştirdik. Dördüncü kat lavaboların önünde 15-20 işçi vardı. Park bahçeler müdürlüğünde görevliydi onlar da. İhaleye girmek isteyen bir kişi şikayetçi olmuş. Ben de kendisine ihaleye girebilirsin sana kimse engel olmaz diyerek kendisine yardımcı olacağımı söyledim. Bu arada orada toplanan işçi arkadaşları aşağı indirdim. Sendika başkanı Konca da işçilerin aşağı indirilmesine yardımcı oldu. Cafer Konca bu işçilerin arasında değildi. Gördüğüm kişiler arasında sendikacı yoktu" dedi. Kaygusuz, kendisine sorulan "Büyükşehir de suç örgütü var mı" sorusuna. "Büyükşehir belediyesinde suç örgütüne rastlamadım. 25 yıldır çalışıyorum duymadım da " dedi.

Tanıklardan Genel İş Sendikası 3 No'lu Şube sekteri Can Bahadır. "Taşeron işçileri eylemi vardı. Biz de sendika olarak destek veriyorduk. Başka sendikalar ve memur sendikasından da destek vardı. İhale süreciyle ilili kitleye sakin olmalarını, ihalenin devam ettiğini söyledi" dedi..

GENÇ İSYAN ETTİ

Tanıklardan Aysel Özkan, "Destek Hizmetleri Daire Başkanıyım. İhtiyaçlar bütçeyle belirlenir. Teknik şartname düzenlenir. Yaklaşık maliyetin ardından ihale şartları gerçekleştirilir" dedi. Sanık avukatlarının Özkan'a çeşitli sorular sorması üzerine Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, isyan ederek "Bizim için saniye önemli. Bu nasıl anlayışsızlıktır. Aynı şeyleri dinletiyorsunuz" diye çıkıştı. Hakim de Genç'e destek verip duruşmaya ara verdi.

DHA(İÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Belediyesi'nde Yolsuzluk Davasının Görülmesine Yeniden Başlandı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement