İzmir Bosna Sancak Derneği 23.Yılını Kuşadasında Kutladı - Son Dakika
Güncel

İzmir Bosna Sancak Derneği 23.Yılını Kuşadasında Kutladı

İzmir Bosna Sancak Derneği 23.Yılını Kuşadasında Kutladı

İzmir Bosna Sancak Derneği 23. kuruluş yılını Kuşadası Sealight Resort Hotel'de muhteşem bir gece ile kutladı.

17.12.2018 15:20  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bosna Sancak Derneği 23. kuruluş yılı geleneksel dayanışma yemeğine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Menemen Belediye Başkan Vekili Nadir Şenel, İzmir Bosna Sancak Derneğinin kurucu başkanı Reşat Gençtürk, Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği Başkan Vekili Hilmi Erden, İzmir Makedonya Göçmenleri Dernek Başkanı Medat Şenay, 18 Mart Çanakkale Dernek Başkanı Orhan Arslan, siyasi parti temsilcileri, Bornova Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Kemal Yaman, çok sayıda STK başkan ve yöneticileri ile Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan yaklaşık 350 Boşnak katıldı.

İşlerinin yoğunluğundan 23. kuruluş gecesine katılamayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Kemal Baysak kutlama mesajı gönderdi.

Bosna Sancak Derneğinin kuruluşunun 23.yıl pastasını geceye katılanlar hep birlikte kesti.

Gecede Konuşan İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;

'Derneğimizin 23. Kuruluş yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmayarak burada bizimle beraber olan ve yardımlarını derneğimizden hiç esirgemeyen Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Nadir Şenel'e teşekkür ediyorum. Siz sevgili üyelerimiz de buraya gelerek salonu doldurduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma destek vererek üçüncü defa seçtiğiniz için bu şerefli görevi bizlere verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, bizlerde sizlere layık olmaya çalışacağız. Geçmişte yaptığımız gibi dernek olarak Bosna ve Sancak Bölgesine yine hep birlikte yardımlar yapacağız.

Bizler Bosna dan ve Sancak Bölgesinden Türkiye ye göç eden Boşnak aileler olarak bir birimize her zaman destek olmalıyız, birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek her kesime örnek olmalıyız. Dernek olarak yaptığımız bütün faaliyetleri siz kıymetli üyelerimizin destekleri ile yapıyoruz.Bizler birlik olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok ve olamaz.' Dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şunları söyledi;

'Değerli hemşerilerim hepinizi burada görmek çok güzel ayrıca Bayrampaşa ve izmirin dışından gelen diğer konuklarımıza da hoş geldiniz diyorum. Oda başkanlarımız burada onlara da teşekkür ediyorum. Bu güzel Boşnak ailesi ile birlikte olmaktan bende çok mutluyum. 2018 yılının bu son günlerinde bu güzel geceyi düzenleyerek bizleri bir araya getiren dernek başkanımız ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu gecede önceki geceler gibi çok güzel geçmesini diliyorum. 2019 yılında hepimizin dileklerinin gerçekleştiği, huzurlu barış dolu aydınlık yarınlar olmasını diliyorum.' Dedi.

Gecede sahne alan Gurup Liljan ve Gizem Sancaklı'nın söylediği Boşnakça şarkılarla ve sevdalinkalarla geceye katılanları bazen hüzünlendirdi bazen duygusal anlar yaşandı, bazen de hora çekildi ve piste sığmadıkları için masa aralarında horalar çekildi.

Gece Boşnakların hep bir ağızdan söyledikleri İzmir Marşı ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Bosna Sancak Derneği 23.Yılını Kuşadasında Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.


Advertisement