İzmir'de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi İçin İkinci Paydaş Buluşmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi İçin İkinci Paydaş Buluşmaları Başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan ikinci paydaş buluşmalarını başlattı. İşçi grubu ile tüccar, sanayici ve esnaf grubu teknik çalıştaylarında konuşan Başkan Soyer, “Türkiye’nin gelecek siyasal iklimini belirleyecek olan bugün bu masaların etrafında olan sizlersiniz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var” dedi.

05.10.2022 15:02  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023'te düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan ikinci paydaş buluşmalarını başlattı. İşçi grubu ile tüccar, sanayici ve esnaf grubu teknik çalıştaylarında konuşan Başkan Soyer, " Türkiye'nin gelecek siyasal iklimini belirleyecek olan bugün bu masaların etrafında olan sizlersiniz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat 2023'te "Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz" sloganıyla 100 yıl sonra yeniden düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için paydaş buluşmalarının ikinci adımı başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf temsilcilerinden oluşan kurumların uzmanlar düzeyinde katıldığı paydaş buluşmaları kapsamında ilk olarak Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki İşçi Grubu Teknik Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, geleceğin Türkiye'sinin İzmir İktisat Kongresi üzerinden şekilleneceğini belirterek "Türkiye'nin gelecek siyasal iklimini belirleyecek olan bugün bu masaların etrafında olan sizlersiniz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.

Başkan Soyer, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen Tüccar, Sanayici ve Esnaf Grubu'nun teknik çalıştayında ise İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile çalışma gruplarını ziyaret etti.

"İZMİR'DEN BİR UMUT IŞIĞI DOĞDU"

Başkan Tunç Soyer, geçen hafta Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katıldığını anımsatarak "Ordu'nun sokaklarında gördüğümüz, selamlaştığımız herkes 9 Eylül'de yaptığımız organizasyondan dolayı bize teşekkür etti. Bunu şunun için söylüyorum: Türkiye'nin kasvetli ikliminde, yoksulluk derinleşirken, hayat pahalılığı, enflasyon yükselirken, İzmir'den bir umut ışığı doğdu. Bunu çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim. Türkiye'nin her yerinde 9 Eylül bir ışık oldu. İktisat Kongresi bu işin neresinde? Aslında tam olarak içeriğinde. O umudun içini dolduran şey İktisat Kongresi olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI VAR"

Geleceğin Türkiye'sinin İktisat Kongresi üzerinden planlanacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gelecek siyasal iklimini belirleyecek olan bugün bu masaların etrafında olan sizlersiniz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu bilimsel çalışmayla ortaya çıkacak verilere, raporlara, analizlere ihtiyacı var. Hepiniz biliyorsunuz, bugünkü siyasal iklim sığ, çirkin, seviyesiz tartışmalarla şekilleniyor. Türkiye'de buna kimsenin ihtiyacı yok. Tüm bunlara rağmen alternatifin ne olduğunu, neyin konuşulması ve nasıl konuşulması gerektiğini bu masaların etrafında oturanlar sizler şekillendireceksiniz. Geleceğin siyasal iklimini belirleyecek olan sizlersiniz. Sizden geleceğin Türkiye'sinin inşası için nasıl düşünülmesi, nasıl davranılması gerektiğine dair çözümler istiyoruz."

"KİMSENİN GELECEĞE DAİR BİR ARAYIŞI YOK"

Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yüzyıl önce atalarımız hangi zorluklara rağmen bunları başardıysa şimdi de bizler bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Kimse geleceğe dair kafa yormuyor. Kimsenin geleceğe dair bir arayışı, çözüm önerisi yok. Bugün çok zorlanacağınızı biliyorum ama yaptığınızın çok değerli olduğunu biliyorum. Sizlerin yazacağı her bir ifade yerini bulacak ve bizden sonraki kuşaklara ışık tutacak.

İLK BULUŞMA AĞUSTOS'TA YAPILMIŞTI

Kongre hazırlık sürecinin ilk aşaması, Ağustos ayı içerisinde düzenlenen ve Türkiye'nin her bölgesinden çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf örgütlerinin başkan düzeyinde katıldığı ön toplantılarla başlamıştı. Tunç Soyer'in başkanlığı ile yapılan paydaş buluşmalarında kongrenin tarihsel mirası, nihai hedefi ve izlenecek yöntem hakkında katılımcılar bilgilendirildi ve hazırlık sürecinin içeriği ve takvimine ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kasım 2022 ve Ocak 2023 tarihleri arasında ise Uzman Buluşmaları düzenlenecek. Bu aşamada her bir başlığın dünyaca bilinen uzmanları, paydaş görüşlerini değerlendirecek.

İzmir\'de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi İçin İkinci Paydaş Buluşmaları Başladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir'de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi İçin İkinci Paydaş Buluşmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement