İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası 13 Mayıs'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası 13 Mayıs'a Ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası 13 Mayıs\'a Ertelendi

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarının da yeraldığı 129 kişinin yargılandığı davayı, İZBAN tanıtım filmiyle ilgili bilirkişi raporunun savcılık ve sanık avukatları tarafından incelenmesi için 13 Mayıs'a erteledi.

25.02.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarının da yeraldığı 129 kişinin yargılandığı davayı, İZBAN tanıtım filmiyle ilgili bilirkişi raporunun savcılık ve sanık avukatları tarafından incelenmesi için 13 Mayıs'a erteledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun babasının ölümü nedeniyle Tokat'a gitmesi nedeniyle katılamadığı duruşmada sanık Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının büyük bölümü katıldı. Davayı CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İl Başkanı Ali Engin de izledi. Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, 3 ayrı üniversitenin hukuk fakültesindeki uzmanların görüşlerinden oluşan ve dosyanın tamamına ilişkin raporu mahkemeye sundu. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı 127 sayfalık raporu dosyaya ekledi. Başkan Kargılı daha sonra İZBAN tanıtım bilirkişi raporu ile ilgili savcı ve sanık avukatlarına görüşlerini sordu. İki tarafından da raporu incelemek için süre istemesi üzerine, davayı 13 Mayıs tarihine erteledi.

"DURUŞMAYA KADAR ÖZEL YETKİLİ MAHKEME KAPATILACAK"

CHP İl Başkanı Ali Engin, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, davanın 13 Mayıs tarihine ertelendiğini, o tarihe kadar Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılacağını, davanın da Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edeceğini söyledi. Engin, şöyle konuştu:

"Duyduğumuz kadarıyla bilirkişi raporu da olumlu geldi. Maalesef bürokratlar 22 ay cezaevinde haksız yere tutuklu kaldı. Hükümet ile ilgili 17 aralık sonrası yolsuzlara adı karışan Genel Müdürler serbest bırakıldı. İranlı vatandaş da serbest kalır. Bu durum Türkiye'nin nereye geldiği açısından önemli bir gösterge. CHP ile ilgili bu dava ibretlik dava. Çünkü aylar süren kovuşturma ve soruşturmalar sonunda hiçbir yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı, bilirkişi raporlarıyla tescillendi. Hükümetten beklentimiz, bakanlar, çocuklarla ilgili olarak görevlerini bırakıp bağımsız mahkemelerde yargılanmalarıdır."

MOROĞLU'DAN YILDIRIMA ÇAĞRI

CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu ise, 2011 Mayıs ayında başlayan operasyonlar, bugüne kadar yürütülen tüm soruşturmalar, polis baskınlarda elde edilen belgeler ve bilirkişi raporlarıyla Büyükşehir Belediyesi davasının çoktan bittiğini söyledi. Moroğlu 17 Aralık'ta Türkiye'nin başka bir davasının başladığını anlatırken, şöyle dedi:

"Dün akşamdan itibaren 2 başkanın yani İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine yönelik soruşturmalara karşı tavrı, bir de Başbakan'ın kendine yönelik, bakanlara yönelik soruşturmalardaki tavrına bakın. İzmir'e belediye başkan adayı olarak gönderilen en yatırımcı, en havuzcu bakanın tavrı ibret vericidir. 17 Aralık'tan beri yaptığımız hiçbir çağrıya yanıt vermemişti. Yine çağrı yapıyoruz. İzmir'i 1414 tane bakanlıklardan kes yapıştır yapan veya bakanlıkların arşivine gitmiş projeleri seçim bildirgesi olarak açıklayacağına, Ey Binali öncelikle kalk Muhammer Güler'in oğlunun evinde bulunan paraları tasvip etmediğini, Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinden çıkan paraların hırsızlık parası olduğunu söyle. Bacanakla ilgili soruşturmaların şeffaf yürütülmesini talep ettiğini söylemek için Savcıya telefon ettiğini söyleyen Adalet Bakanı'nı kına. Sonra da İzmir caddelerinde aday olarak dolaş."

Moroğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a seslenerek artık proje açıklamamasını her proje açıklamasının ardından bir yolsuzluk projesinin açığa çıktığını savundu. Moroğlu, şöyle devam etti:

"İzmir halkından özür dile. 'Havuzdaki görevime dönüyorum' de. Başbakan son çıkan tapelerle ilgili yalanlayan açıklamalar yapıyor. Aklanmak isteyen başbakan kamu görevlisi, tıpkı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı gibi 'Yargılanmak istiyorum. Bilirkişi önünde aklanmak istiyorum' deyip, kendisi ve oğlunun bulunduğu ses kayıtlarının bağımsız kurul tarafından incelenmesini talep eder. Talep etmediğine göre ses kayıtları onların sesi. Türkiye halkı artık bunun hesabını sormalıdır. Türkiye halkı yeni bir davaya hazırlanmalıdır. Yolsuzluklara karşı adalet, mahpusluklara karşı özgürlük davasıdır bu. Bu iktidarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın gösterdiği duyarlılığı gösterecek ahlak da kalmamıştır. Bir an önce istifa etmeliler."

Moroğlu, iktidara geldiklerinde ilk işlerden birinin Urla'da sit alanına yapılan kaçak villaları yıkmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Sit alanlarına yapılan hiçbir kaçağa göz yummayacaklarını dile getiren Moroğlu, "Binali de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına alnı açık devam etmek istiyorsa kaçak villaları yıkacağına yönelik açıklama yapmalıdır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası 13 Mayıs'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı
    13:29 Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı

    Avcılar E-5'te bir sürücü, önündeki aracın ani fren yapmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybederek sağ şeritte bulunan araca arkadan çarptı. Kaza anı kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Maddi hasarın meydana geldiği kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

  • İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
    13:29 İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahıs, mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. Olayı gören vatandaşlar ise alkışladı. Güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

  • Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı
    13:29 Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı

    Karaman Belediyesi tarafından yapılan yeni hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tam kapasiteli ve modern tesis, hayvan yetiştiricilerine hizmet verecek.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı
    13:25 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 artışla 8.980,33 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 173,61 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,02, hizmetler endeksi yüzde 1,25, sanayi endeksi yüzde 1,63, teknoloji endeksi yüzde 0,03 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 198 dolar olarak belirlendi.

  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.


Advertisement