İzmir, Çocuk Atletizmi ile Tanıştı - Son Dakika
Spor

İzmir, Çocuk Atletizmi ile Tanıştı

İzmir, Çocuk Atletizmi ile Tanıştı

IAAF Çocuk Atletizmi Projesi’nin bu yılki dördüncü semineri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin isteği doğrultusunda bugün İzmir’de başladı.

07.04.2017 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IAAF Çocuk Atletizmi Projesi'nin bu yılki dördüncü semineri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isteği doğrultusunda bugün İzmir'de başladı. İki gün sürecek seminerin ilk gününde geleceğin nesillerini yetiştirecek eğitimciler, anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile uygulama yapma imkanı buldu.

IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü tarafından İzmir'de organize edilen seminerde atletizm şenliği yaşandı. İki gün boyunca Celal Atik Spor Salonu ve Kültürpark Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda sürecek seminerin ilk gününde geleceğin nesillerini yetiştirecek eğitimciler, 3-12 yaş grubunda bulunan anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile uygulama yapma imkanı da buldu.

Seminerin ilk bölümünde, "Y" Nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Antrenmana Geçişte Fizyolojik Uyum, Çocuk Atletizmi Programı dersleri verildi. Projenin, atletizmi daha cazip hale getirmeyi amaçladığını ifade eden IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, organizasyona yaklaşık 80 kursiyerin katıldığını belirterek, "Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza yönelik olan bu proje, ülkemizde 2011 yılında başlatıldı ancak, 2014 yılında daha da yaygınlaştı. Bu projeyi dünyada farklılaştıran tek ülkeyiz" dedi.

196 ülkede yapılan organizasyonun anaokulu ve ilkokul öğrencilerine atletizmi sevdirmek adına düzenlendiğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu ise "Biz 30 ilçedeki okullara spor malzemeleri gönderiyoruz ama ilkokullarda beden eğitimi dersi olmadığı için çocuklar spor yapamıyordu. Bu projede çocuklar ilkokullarda da atletizmi görmüş olacak" diye konuştu.

Seminerin ikinci gününde ise Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım, Fair-Play dersleri verilecek. "Eskimeyen değerler" adıyla verilecek ödüllerin ardından kursiyerlere sertifikaları takdime edilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzmir, Çocuk Atletizmi ile Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement