İzmir'de "12 Eylül'ün ve Darbecilerin Adları Okul Adlarından Çıkarılsın" Eylemi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "12 Eylül'ün ve Darbecilerin Adları Okul Adlarından Çıkarılsın" Eylemi

İzmir'de, 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesi için eylem yapıldı.

13.12.2011 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesi için eylem yapıldı.

Narlıdere'deki 12 Eylül İlköğretim Okulu önünde toplanan Narlıdere Demokrasi Platformu üyeleri, "Narlıdere 12 Eylül'ü değil Erdal Eren'i yaşatacak" yazılı pankart açarak "Gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Okulun bahçe kapısı üzerine, hazırlattıkları "Erdal Eren İlköğretim Okulu" yazılı afişi aşan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Duran Sınacı, "Çocuklarımızın eğitim yuvaları 30 yıldır paslı bir esaret zinciri gibi boynunda taşıyor bu lanetli tabelaları" dedi.

Erdal Eren'in 1980'de idam edildiğini, şimdi adına türküler yakıldığını ifade eden Sınacı, şöyle konuştu:

"İzmir İl Genel Meclisi 1 Aralık 2010 tarihinde 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun isminin Erdal Eren İlköğretim, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin isminin Aydın Erten Anadolu Lisesi ve Yamanlar Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun isminin Necdet Adalı İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar vermiştir. Bu kararı toplumun vicdanının sesi olarak kabul ediyor, takdirle karşılıyoruz. Zulmün, baskının, adaletsizliğin, eşitsizliğin simgesi olan 12 Eylül'ün ve darbecilerin adlarının okul adlarından çıkarılması, toplum vicdanındaki yaraların da sarılması için gereklidir. Bu nedenle 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun 'Erdal Eren İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesini talep ediyoruz."

Grup, daha sonra dağıldı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de '12 Eylül'ün ve Darbecilerin Adları Okul Adlarından Çıkarılsın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement