İzmir'de 15 Temmuz günü müezzine saldıran 2 kişi hapis cezası aldı - Son Dakika
Politika

İzmir'de 15 Temmuz günü müezzine saldıran 2 kişi hapis cezası aldı

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi Müezzini Mehmet Kuzgun'a saldıranlar için mahkeme kararı verdi. Davada 3 sanıktan 2'si hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanık beraat etti.

07.10.2019 16:56  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü'nündarbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi Müezzini Mehmet Kuzgun'un darp edilmesine ilişkin davanın karar duruşması görüldü. Davada 3 sanıktan İlknur F.iki ayrı suçtan 2 yıl 6 ay 16 gün, Adil C.7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanık ise beraat etti.

KARAR AÇIKLANDI

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'un darp edilmesi ilişkin yaklaşık 3 yıldır süren davada karar çıktı. İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Adil C. ve Pınar D, müşteki emekli müezzin Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

İzmir'de 15 Temmuz günü müezzine saldıran 2 kişi hapis cezası aldı

"O AKŞAM HAİNLİK YAPILDI"

Tutuksuz yargılanan İlknur F. ise duruşmada yer almadı. Sanıklar Adil C. ve Pınar D., kırdıkları camın bedeli olarak 2 bin 300 TL'yi mahkemeye heyetine teslim etti. Müezzin Kuzgun, sanıklardan şikayetçi olduğunu yineledi. Kuzgun, "O akşam ülkemize hain bir saldırı yapıldı. Ben de darp edildim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEDİNİZ Mİ?

Sanıklar Pınar D. ile Adil C., olaydan pişman olduklarını söyledi. Pınar D., "Halkı bize karşı kışkırtıyorlar. Biz olayı düzeltmek için çabalarken karşı taraf magazin programlarına çıktı. Pişman olduğumuzu ve yanlış yaptığımızı hep söyledik. O gece selaların okunması gerektiğini bilmiyorduk. Bu olayın en büyük mağduru biziz. Kendisi de bizi kışkırttı" dedi.

Mahkeme başkanının "Sizi nasıl kışkırttı?" sorusuna Pınar D., "Size mi soracağım? Siz kim oluyorsunuz? gibi ifadeler kullandı" cevabını verdi. Sanık Pınar D., mahkeme başkanının "Örgüt adına suç işlediniz mi?" sorusunu ise "Hiçbir örgüt için suç işlemedim" diyerek yanıtladı. Müezzin Kuzgun'un yanlış beyanlar verdiğini iddia eden Adil C., "Önce 15 dakika ardından da 30 dakika darp edildiğini söyledi; ancak kamera kayıtlarında görüldüğü gibi içeride sadece 2.5 dakika kaldık. Bizi dışarıda FETÖ'cü diye hedef gösteriyorlar. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı" dedi.

CEZALAR AÇIKLANDI

Konuşmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, İlknur F.'yi kamu görevlisine hakaret ve ibadethanelere zarar verme suçlarından toplamda 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık Adil C. basit yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, Pınar D. ise suçlamalardan beraat etti. Duruşmanın ardından Mehmet Kuzgun, karara itiraz edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmişti. Sanıklar hakkında "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan dava açılmıştı. Darp edilen emekli müezzin Mehmet Kuzgun, devlet övünç madalyası ve gazilik beratı almıştı.

İzmir\'de 15 Temmuz günü müezzine saldıran 2 kişi hapis cezası aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'de 15 Temmuz günü müezzine saldıran 2 kişi hapis cezası aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • mns: bu ülke İslam ülkesi ezan sesine rahatsızlık duyan varsa ermenistana gitsin imamlar görevini yaptığı için hainler çekemedi şimdi de cezadan yırtmak için pişmanın mağdur edebiyatı oynuyorlar yok öyle edebiyat yapmak daha fazla ceza alsınlar bence de cezaları az 18 1 Yanıtla Boz Ayı: mns; Bu ülke Cumhuriyet ülkesi. Islam ülkesi seriat ile yönetilen ülkelere denir. 1 7 suat genç: Boz Ayı: sen mağarana dön yavrum. Cumhuriyet ülkesini Allah Allah diyerek şehit olanlar kurdu birisine mal etmekten vazgeçin. 4 2 Pns: Ülkenin islamı hristiyanı olmaz.o zaman almanyada,avrupada türklerin müslümanların uğradığı saldırılara canak tutarsın.o zaman oralarda hristiyan ülkesi.Cahil cahil yazma. 0 2 Boz Ayı: mns; Bu ülke ATATÛRK un kurdugu CUMHURIYET ve LAIK devlet. Icinde yasayan nufus un %80 ni müslüman. Ülkemizde hali hazirda hirsizlik yapanin blegi kilic ile kesilmiyor. Ayrica Cumhuriyet sayesinde isteyen herkes, her müslüman ezan duyunca namazini kiliyor veya camiye gidiyor. Cenab i Allah Yunus suresi 100. de söyle diyor "aklini kullanmayan kullar ve yoplumlarin üzerine PISLIK yagdiririm" OKU, OKU da ögren Islâm nedir, müslüman kime denir. Bos bos yazip durma, cahil oldugunu ele veriyorsun! 0 1 Boz Ayı: suat genc e cevap; Bak! Cumhuriyet kazanilmaz kurulur! Allah Allah diyerek savas kazanildi Cumhuriyet kurulmadi. Bu arada özellikle bizim dinimizde(Islâm) insanlar zor durumda kalinca ALLAH diye bagirir veya Hüda dan yardim ister. Kuran da Allah buyuruyor "sizlere akil ve yol gösterici verdim, her isinizde benim adima yemin etmeyin".(yol gösterici, peygamberimiz Hz Muhammed(sv)). Bu arada MAUN suresini de okumani tavsiye ederim. Sizin gibi Islam cahilleri ile ugrasmaktan gercekten yoruldum! 0 1 Boz Ayı: mns ye 2. cevap: 11 kisi yorumunu begenmis, benim sana cevabimida 7 kisi begenmemis. Sorarim Islam ülkesi nedir diye ama bu soruya icinizde cevap vere bilecek kalite, bilgi ve kültür e sahip kisiler yok. Sizler ancak köy kahvesinde pispirik oynar sag da ki masanin anlatigi geyik hikayelerine katila katila gülen tiplersiniz. Islamiyeti ve müslümanligi da batiran zihniyetlersiniz. Lanet olsun! 0 0
  • GAKGOŞ: MAHKEME İYİ HAL KULLANMIŞ KEŞKEM 3 SENE YATAR VERSEYDİ DE ÖRNEK OLSAYDI VEYA KELLE BAŞI 10 000 TL CEZA KESEYDİ 1 YIL CAMİNİN TEMİZLİĞİNİ YAPTIRSAYDI VEYA O CAMİDE 1YIL NAMAZ KILMAYI MECBUR ETSEYDİ BARİ NEYSE ALLAH TEKRARINI GÖSTERMESİN AMİN 10 1 Yanıtla
  • KADI EFENDİ: İRADEMDİR!!CAMİ HELASINI 3 YIL TEMİZLEME CEZASI VERİLE!! 6 1 Yanıtla
  • jomanji: az bile vermiş yok öyle darp edipte pişman olmak o zaman aklınız nerdeydi gidip bi doktoru öğretmeni darp.etmekle aynı şey imamlar da devlet memuru çünkü 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement