İzmir'de 2012'ye "Renkli" Başlangıç - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de 2012'ye "Renkli" Başlangıç

İzmir\'de 2012\'ye "Renkli" Başlangıç

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde kültür-sanat etkinlikleri, İzmirlilere keyifli bir Ocak ayı yaşatacak.

07.01.2012 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay sonuna kadar birbirinden renkli etkinliklerle İzmirli sanatseverlere "keyifli" bir Ocak ayı yaşatacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kültür-sanat etkinlikleri, farklı yaş grubundaki herkese hitap edecek.

10 Ocak Salı günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Fatih Erkoç'un konseri var. Etkinliği başlama saati 20.00.

11 Ocak Çarşamba günü, saat 20.00'de İzmir Sanat'ta "Tamer Temel Quintet konseri" düzenlenecek. Konserde Volkan Topakoğlu (Kontrabas), Tamer Temel (Saksafon/ Flüt), Çağıl Kaya (Vokal), Serkan Özyılmaz (Piyano), Ferit Omdan (Davul) sahneye çıkacak.

13 Ocak Cuma günü saat 20.00'de İzmir Sanat'ta Sinematek gösterimleri kapsamında Japon sinemasının klasiklerinden "Yağmurdan sonraki soluk ve gümüş ayın öyküleri" beyaz perdeye yansıyacak.

13 Ocak Cuma saat 20.30'da AASSM'de "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Emre Şen Konseri" düzenlenecek. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestraya piyanosu ile Emre Şen eşlik edecek.

16 Ocak Pazartesi günü İzmir Sanat'ta saat 20.00'de "Latin Amerika Dansları Quartet ile buluşuyor" etkinliği sahnelenecek. Etkinlikte İlhan Çınar (1. Keman), Çağıl Çelik (2. Keman), Can Güçkan (Viyola), Ayşe Dilbaz (Viyolonsel) ve Ali Öztürk (Gitar) sanatseverlerin karşısına çıkacak.

17 Ocak Salı saat 20.00'de Ayhan Sicimoğlu &Latin All Stars, AASSM'de İzmirliler'in karşısına çıkacak.

18 Ocak Çarşamba, saat 20.00'de İzmir Sanat'ta "Trio konseri" gerçekleşecek. Konserde Hüseyin Mehmetoğlu (Viyola), Mustafa Tuğer Doruk (Klarnet) ve Sait Karabulut (Piyano) sahne alacak.

DÜNYA PRÖMİYERİ İZMİR'DE

19 Ocak Perşembe günü AASSM, "Jazz – İst Quartet"i ağırlayacak. Grup, İzmir'de dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Grubun solisti olan flüt sanatçısı Halit Turgay'ın "Türk Çayı Caz Suiti" adlı eserinin ilk seslendirilişinin yapılacağı gecede Halit Turgay'ın yanı sıra Ayça Kocatürk (Piyano), Sezin Ahmet Türkmenoğlu (Bas gitar, kontrabas), Emir Özoğlu (bateri) sahne alacak.

20 Ocak Cuma, saat 20.00'de İzmir Sanat'ta "Yeniden Sinematek" gösterimleri kapsamında "Tokyo hikayesi" ücretsiz olarak gösterilecek. Yine aynı gün AASSM Küçük Salon'da, "Carmen Carmen'dir" İzmirlilerle buluşacak. Georges Bizet tarafından bestelenen bu ünlü eseri, İzmir Devlet Opera ve Balesi sahneye koyacak. Temsilin kareografisi Şebnem Şenel Akın, dekoru Hale Gökalp Sezer'e ait. Haldun Özörten tarafından sahneye konan eserin yazarı Özlem Belkıs.

20 Ocak Cuma günü, AASSM, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nı da ağırlayacak. Dünyaca ünlü Şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestranın solistliklerini Michel Lethies (Klarnet) ve Ayşegül Kirmanoğlu (Klarnet) yapacak.

23 Ocak Pazartesi günü "İzmir Sanat Çok Sesli Korosu", İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahneye çıkacak. Ali Hoca tarafından yönetilecek konserin başlama saati 20.00. Aynı gün İzmir Sanat ise, "Oda Müziği Konseri"ne ev sahipliği yapacak. Saat 20.00'de başlayacak olan konserde Irina Nikotina (Keman), Adilhoa Aziz (Keman), Murat Cangal (Viyola) ve Erkan Özben (Viyolonsel) sahneye çıkacak.

27 Ocak Cuma günü saat 20.00'de İzmir Sanat'ta, "Burma Arpı" isimli Japon filmi gösterilecek. "Yeniden Sinematek" etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşacak olan film gösterimi ücretsiz olacak.

30 Ocak Pazartesi günü, İzmir Sanat "Berlin Virtüözleri"ne ev sahipliği yapacak. Konserde Björn Lehmann (Piyano), Stephan Picard (Keman), Eren Kuştan (keman), Matthew Hunter (Viyola), Martin Menking (Viyolonsel) sahne alacak. Konser saat 20.00'de başlayacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO) konserinin biletleri AASSM ve İZDSO gişeleri ile Alsancak ve Karşıyaka D&R'lardan alınabilir. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin etkinlik biletleri İZDOB Elhamra sahnesinden ve internet gişesinden temin edilebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında ücretli olan etkinliklerin biletleri ise AASSM ve İzmir Sanat gişeleri ile www.aassm.org.tr ve www.izmir.bel.tr/kultursanat sitelerinden temin edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de 2012'ye 'Renkli' Başlangıç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement