İzmir'de 40 Farklı Ülkeden Çocuk Mucitlerin Yer Aldığı Etkinlik Başladı - Son Dakika
Teknoloji

İzmir'de 40 Farklı Ülkeden Çocuk Mucitlerin Yer Aldığı Etkinlik Başladı

İzmir\'de 40 Farklı Ülkeden Çocuk Mucitlerin Yer Aldığı Etkinlik Başladı

FIRST LEGO League Open International Turkey, 40 farklı ülkeden gelen çocuk mucitlerle resmen başladı.

23.05.2019 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyadan 40 bin takım ve 320 bin katılımcının yer aldığı FIRST LEGO League Open International'ın ABD, Avusturalya, Lübnan, Uruguay ve Türkiye'deki finalleri başladı. Katılımcıların uzaydaki problemlerle geliştirdikleri robotlar aracılığı ile mücadele edecekleri yarışmanın finallerine Türkiye'de İzmir ev sahipliği yapıyor.

Etkinliğin açılışında NASA'da çalışan Türk astrofizikçi Dr. Umut Yıldız görüntülü görüşme gerçekleştirerek uzayda pek çok problem bulunduğunu ve çocukların bu alanda çözümler üretmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Yıldız, uzayı pahalı ve bir o kadar da eğlenceli bir hobi olarak değerlendirdi.

İzmir'de 40 Farklı Ülkeden Çocuk Mucitlerin Yer Aldığı Etkinlik Başladı

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ise organizasyonun ev sahipliğini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirirken, organizasyonun bilimsel çalışmaların yanı sıra dostluk edinme açısında katılımcılar için son derece verimli olduğunu söyledi.

Yarışmanın katılımcıları, 'Into Orbıt: Uzay Serüveni' temalı yarışmada uzay problemlerine çözüm üretmeye çalıştılar. 25 Mayıs'ta sona erecek etkinliğe 40 ülkeden 82 takım katılırken, etkinlik boyunca İzmir'in tanıtılması için partiler, geziler ve çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji İzmir'de 40 Farklı Ülkeden Çocuk Mucitlerin Yer Aldığı Etkinlik Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement