İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, konser, söyleşi, tiyatro, defile gibi bir çok etkinliğin yer aldığı 5 günlük programla düzenlendiğini bildirildi.

03.03.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, konser, söyleşi, tiyatro, defile gibi bir çok etkinliğin yer aldığı 5 günlük programla düzenlendiğini bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kentte 6 Mart Çarşamba günü başlayacak ve 5 gün sürecek bir dizi etkinle kutlanacak.

Etkinlikler kapsamında 6 Mart Çarşamba günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan "Anadolu Kadın Başlıklarının Günümüze Modernizasyonu" isimli serginin açılışı gerçekleştirilecek ve "Evcilik Oyunu" isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek.

Kültürpark Atlas Pavyonu'nda 7 Mart Perşembe günü modacı Zeynep Acar'ın

"Çağdaş Sultanlar 2013" defilesinin ile kadınların el emeği ile hazırladığı ürünlerin sergisi açılacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde ise İzmir Meme Hastalıkları Derneği'nin katkılarıyla "Meme Kanseri Farkındalığı" konulu bir panel gerçekleştirilecek, arından İlksen Başarır'ın yönetmenliğini yaptığı

"Başka Dilde Aşk" filmi gösterilecek.

Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanacağı 8 Mart'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle başlayacak olan etkinlikler, Kültürpark'taki Atlas Pavyonu'nda Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın "Kadın ve Engeller" başlıklı söyleşisiyle ve Kibariye'nin konseriyle devam edecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde de Göztepe Rotaract Kulübü tarafından "Atatürk ve Türk Kadını" isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek.

İzmir Tarihi Havagazı Sanat Galerisi de, Ufuk Sanat Atölyesi'nin organizasyonunda "Bizden renklerle kadın" konulu, Türkiye'nin farklı illerinden amatör-profesyonel 60 sanatçının yağlıboya, suluboya, pastel ve karışık tekniklerde resimleri, seramik, mozaik, heykel dallarında eserlerinin yer aldığı sergi açılacak ve 15 Mart Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Kutlamalar kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 9 Mart Cumartesi günü

"Yerel Seçimler ve Kadın" konulu panelin ardından, tiyatro oyuncusu Günay Karacaoğlu'nun yer aldığı "Basit Bir Ev Kazası" adlı tiyatro eseri sahnelenecek. Aynı akşam İzmir AŞKEFSA Türk Müziği Topluluğu'nun "İzmir Şarkı ve Türküleri" konseri düzenlenecek.

Kutlamaların son günü olan 10 Mart Pazar günü ise İzmir Sanat'ta Fizyoterapist Suat Dülger tarafından "Sağlık" konferansı ile Yazar Ayşe Düzkan'nın "Türkiye Kadın Özgürlüğünün Neresinde" konulu panel düzenlenecek. Akşam Fuar Atlas Pavyonu'nda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle sertifika sunumu yapılacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nın konseriyle devam edecek.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement