İzmir'de "Ali Sofrası Şükür Lokması" Programı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "Ali Sofrası Şükür Lokması" Programı

Cemevleri, Alevi Bektaşi dernekleri ve federasyonların aralarında bulunduğu 20 sivil toplum kuruluşu, Kerbela şehitlerini andı.

07.11.2014 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cemevleri, Alevi Bektaşi dernekleri, federasyonların aralarında yer aldığı 20 sivil toplum kuruluşu "Ali Sofrası Şükür Lokması" programında Kerbala şehitleri ve İmam Hüseyin'in oğullarından Zeynel Abidin'in kurtuluşunu andı.

Semah Alevi Bektaşi Derneği öncülüğündeki programda mersiye ve deyişler söylendi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Dönem Başkanı Selahattin Özel, yaptığı konuşmada, Kerbela'da Hz. Hüseyin'in inançlı, onurlu duruşu, boyun eğmeyişinin insanlığa ilham olduğunu belirtti.

Selahattin Özel, IŞİD'in saldırılarının İslamiyet ile bağdaşmadığını ve bölgede katliam yaşandığını kaydetti.

Anadolu Aleviliği'nin paylaşımcı olduğunu, kardeşliği, barışı, hakkı, hukuku temel ilke aldığını ifade eden Özel, "Dün din, dil, mezhep ayrımı yapmayan, insanca kardeşçe el ele yaşamaya çalışan bir topluluktuk. Bugün bu inancın neresindeyiz? Yeniden kardeşçe yaşamak için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyon Başkanı Cengiz Hortoğlu da Muharrem orucunun birleştirici özelliği sayesinde Türkiye'nin her tarafında 12 gün boyunca kazanlar kaynadığını söyleyerek, "Muharrem ayında sevinçler, hüzünler birlikte yaşandı. Toplum olarak ortaklıklarımızı öne çıkarmak çok önemli. Muharrem ayı da ortaklıklarımızın bir arada yaşandığı bir ay oldu" dedi.

Semah Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mehmet Güldiken ise Alevilerin Muharrem orucunu tuttuktan sonra İmam Hüseyin'in oğlu İmam Zeylnel Abidin'in kurtuluşu için kurban kesip, şükür lokması verdiklerini belirtti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Ali Sofrası Şükür Lokması' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement