Aşı merkezlerinde hatırlatma dozu yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Aşı merkezlerinde hatırlatma dozu yoğunluğu

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama takvimine göre son dozun üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar hatırlatma dozlarını yaptırmak için aşı merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

16.12.2021 17:00  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama takvimine göre son dozun üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar hatırlatma dozlarını yaptırmak için aşı merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Salgınla mücadele kapsamında yapılan son aşılarının üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar, hatırlatma dozu için kent genelindeki hastanelere gelmeye başladı.

İzmir'de aşı yapılan merkezlerden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı Polikliniğinde de yoğunluk gözlendi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, AA muhabirine, Türkiye'de de Omicron varyantının tespit edilmesinin ardından hatırlatma dozuna karşı ilgi görüldüğünü kaydetti.

Koronavirüs Bilim Kurulunun aldığı kararın önemine değinen Şener, şunları kaydetti:

"Son dozun aralığın 3 aya inmesi vatandaşlarda ciddi bir farkındalık yarattığını gözlüyoruz. Bugün sabahtan itibaren hastanedeki aşı birimlerine hatırlatma dozu aşısını yaptırmak için başvuru sayısı arttı. Omicron varyantıyla birlikte günlük aşılama sayılarında tırmanış olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte daha önce aşılanmamız olan hastalarda farkındalık yaratarak önümüzdeki hafta içinde aşı merkezlerine geleceklerini düşünüyorum. Vatandaşların hatırlatma dozunu yaptırmasıyla kanlarındaki antikor seviyesi yükselmiş olacak. Bu da hastalığın hafif oranda geçirilmesini sağlıyor."

Şener, çeşitli ülkelerden gelen bilimsel verilerin Kovid-19 aşılarının mevcut Omicron varyantı da dahil şu anda görülen varyantlara karşı yeterli koruyuculuk sağladığını gösterdiğini de ifade etti.

Hatırlatma dozunu olmak için aşı merkezine gelenlerden İsmail Yüksel, Kovid-19 salgını boyunca tedbirlere uyduğunu belirtti.

Omicron varyantı nedeniyle dünyanın birçok ülkesinin zor günler yaşamaya başladığını hatırlatan Yüksel, "Aşı olanların bu yeni varyantı daha hafif geçirdiğini söylüyorlar. O yüzden ben de hiç düşünmeden, aşım açılır açılmaz hastaneye geldim ve aşımı oldum. Bütün tanıdıklarıma ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Bir an önce aşılarını olsunlar. Hem kendilerine hem de çevrelerini korusunlar." diye konuştu.

İlker Alsancak ise "Aşı olma sürelerinin kısalmasını olumlu karşılıyorum. İnşallah Omicron varyantı son varyant olur." ifadelerini kullandı.

Aşı merkezlerinde hatırlatma dozu yoğunluğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşı merkezlerinde hatırlatma dozu yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement