İzmir'de, Astro-Siber Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de, Astro-Siber Fotoğraf Sergisi

İzmir\'de, Astro-Siber Fotoğraf Sergisi

Karabağlar CHP ilçe örgütü Sanat Komitesi Başkanlığı öncülüğünde açılan "Dreamara", "Ellerin Rüyası" isimli çağdaş siber-foto sergisi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde açıldı.

02.12.2012 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar CHP ilçe örgütü Sanat Komitesi Başkanlığı öncülüğünde açılan "Dreamara", "Ellerin Rüyası" isimli çağdaş siber-foto sergisi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ilçe belediye başkanları gibi siyaset ve iş dünyası ile sanatverleri bir araya getirdi.

Fotoğraf sanatçısı Ara Polat, çalışmalarını, "Modern hayatın edinimleriyle teknolojik gelişimlerin uzaysal açılımını mikrodan - makroya ulaşım sürecinde - duygusal sonsuzluk" olarak değerlendirdi. Ara Polat, siber-kolaj çalışmalarıyla; "Sonsuz hayatın ve evrenin zamansal açılımında insanın ulaşabileceği derinliğin estetik boyutunu paylaşarak, geleceğin sanatına da vurgu yapmak istediğini" söyledi.

Teknolojinin sanata en büyük armağanı olan fotoğrafın statik görüntüsünü, sanatçı duyarlılığıyla dinamizmin duygusal anaforuna taşıyan Polat; mikrodan-makroya ulaşan hayat-evren sarmalının büyülü sürecini izleyicileriyle paylaştı. Polat, bütün insanlığın merakla beklediği 21 Aralık Maya takvimindeki kehanetleri de sanal kolajlarla izleyicileriyle paylaşacağını belirtti.

Atomdan başlayıp nesnel hayatın uzay boşluğundaki yolculuğunda insanı başat alan Polat; bu özgün çalışmalarıyla hayatın sonsuzluğunu ve bu mükemmel organizasyon içindeki mikro yapısıyla uzay derinliğindeki ruhsal bağdaşıklığının makro sonsuzluğun içindeki benzerliğini vurguluyor. Ara Polat, çağın teknolojik edinimlerinden yararlanarak geleceğin sanatına da öncülük yapan bu çalışmalarıyla bir ilke de imza atmanın heyecanını yaşadığını belirtiyor.

"Astro-Siber sanat kavramını geleceğin sanatı" olarak değerlendiren Ara Polat, bu özgün foto kolaj çalışmasında 21 Aralık Maya takviminde anlatılmaya çalışılan kehanetlerin de fotoğraflarını ve gizemin derinliğini yorumlamayı izleyicilere bıraktığını söyledi.

Şair Ümit Yaşar Işıkhan da sergi ile ilgili şöyle konuştu: "İnsanı ve

zaman kavramının sonsuzluk içindeki

anlamsızlığını da vurgulayan ve çağın

teknolojik edinimlerinden yararlanarak

geleceğin sanatına da öncülük yapan Ara Polat, bu çalışmalarıyla bir ilki başarmış"

Viyana'da yaşayan fotoğraf sanatçısı Ara Polat'ın

gizemli-sarmal anlatımlı sergisinin, 8 Aralık tarihine kadar İzmirli sanatçı ve sanatseverle buluşmaya devam edeceği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de, Astro-Siber Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement