Avukatlardan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine tepki! Otobüslerin önünü kestiler - Son Dakika
Güncel

Avukatlardan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine tepki! Otobüslerin önünü kestiler

İzmir'de Afganistan uyruklu 226 kaçak göçmen, valilik kararıyla sınır dışı edilmek üzere otobüslere bindirildi. İzmir Barosu'ndan bir grup avukat ise otobüslerin önüne geçerek göçmenlerin gitmesini engellemeye çalıştı.

26.06.2022 07:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 78 Afganistan uyruklu kaçak göçmen Ankara'dan, 226 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ise İzmir'den sınır dışı edildi.

OTOBÜSLERİN ÖNÜNE GEÇTİLER

İzmir'de sınır dışı edilmesi kararlaştırılan 226 göçmene İzmir Barosu'na bağlı avukatlar engel olmak istedi. Müvekkillerinin araçta yer aldığını öne süren avukatlar, otobüslerin önüne geçerek hareket etmelerini engellemeye çalıştı. Jandarma güçleri ile avukatlar arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, otobüsler güçlükle ilerleyebildi.

VALİLİK: 304 KAÇAK GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

İzmir Valiliği konuya ilişkin açıklama yaparak Ankara ve İzmir'den 304 Afganistan uyruklu göçmenin sınır dışı edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemize yasa dışı yollardan giriş yaparak İzmir'in Torbalı ilçesinde kamyon kasasında yakalanan ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilen yabancılar dahil olmak üzere; 78 Afganistan uyruklu yabancı 23.06.2022 tarihinde Ankara'dan, 226 Afganistan uyruklu yabancı 24.06.2022 tarihinde İzmir'den ülkelerine sınır dışı edilmiştir."

İzmir'de avukatlar, göçmenlerin sınır dışı edilmesini engellemeye çalıştı

"ÖLÜM VE YARALAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Valiliğin yaptığı diğer bir açıklamada ise şunlar kaydedildi: "Geri Gönderme Merkezi'nde görevli güvenlik personeli ve kolluk birimlerimizce olay kısa sürede kontrol altına alınmış olup merkezde herhangi bir yangın, ölüm ve yaralanma söz konusu değildir. Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmayan yabancıların sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında tutulduğu Geri Gönderme Merkezi, rutin faaliyetlerine devam etmektedir."

İzmir'de avukatlar, göçmenlerin sınır dışı edilmesini engellemeye çalıştı

İZMİR BAROSU: VALİLİĞİN AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İzmir Barosu ise yaşanan tartışmaların ve valiliğin açıklamasının ardından basın duyuru yayınladı. Valiliğin açıklaması gerçeği yansıtmıyor başlıklı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Dün gece geç saatlerde İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan yabancıların başlattığı protesto görüntüleri basına yansımıştır. Baromuza yabancıların protesto başlattığı ve bina önüne çok sayıda itfaiye aracı ve ambulansın geldiği bilgisi ulaşmıştır. Baro başkanlığımızca bu kaygı verici görüntüler üzerine ivedilikle olaya müdahale edilmiş, kurum müdürü ve vali yardımcısı ile görüşülmüş, merkeze girişi engellenen avukatların sabah saat 8.30 itibariyle kuruma alınacaklarına dair sözlü beyan alınmıştır. Ne var ki kurum önünde beklemekte olan avukatların müvekkilleriyle görüşme talepleri söz verilen saat geçmiş olmasına rağmen keyfi şekilde engellenmeye devam etmektedir. Bugün İzmir Valiliği tarafından merkezdeki olayların yabancıların çıkardığı bir kargaşadan ibaret olduğu; yangın, ölüm ya da yaralanma durumunun söz konusu olmadığı, kurumun rutin faaliyetine devam ettiği açıklaması yapılmıştır. Avukatların kuruma alınmadığına ilişkin kesin bilgilere rağmen valilikçe yapılan bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı tartışmasızdır. Avukata erişimin engellendiği rutin faaliyet olamaz. Bu nedenle söz konusu valilik açıklaması başta baromuz olmak üzere diğer tüm bağımsız kurumlarca teyide muhtaçtır. Harmandalı Geri Gönderme Merkezi İzmir Barosu'nun yıllardır yaptığı tüm çağrılara rağmen hak ihlallerinin sürekli olarak yaşandığı bir kurum hüviyetini sürdürmekte ısrar etmektedir. Bu uyarıların dikkate alınmaması neticesinde geçtiğimiz yıl yabancı uyruklu bir genç kurumda yanarak can vermiştir. Benzeri acı durumların bir daha yaşanmaması için başta İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı olmak üzere tüm yetkili kurumları geri gönderme merkezlerini baroların habersiz ve hazırlıksız denetimine açmaya, yabancıların anayasamızdan kaynaklanan başta yaşam hakkı olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerine saygı göstermeye, rutin faaliyetine devam ettiği iddia edilen kuruma avukatların girişine ivedilikle izin vermeye, yaşanan ihlallerde sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında etkin bir soruşturma başlatmaya davet ediyoruz."

Avukatlardan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine tepki! Otobüslerin önünü kestiler

Son Dakika Güncel Avukatlardan kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesine tepki! Otobüslerin önünü kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Mehmet Er: defolup gitsinler avrupa onları bekliyor ne müvekkili avukat baska işin yokmu ne zaman vekalet aldın ne zaman yabancı savunucusu noldun yazık 4 0 Yanıtla
  • Serkan bey: Hükümet aynen şu lafı söyledi"bir tane suriyeliyi ülkesine göndermeyeceğiz".bu ne demektir?biz ülkeye aldığımız hatta bir daire karşılığı vatandaşlık verdiğimiz arapların oyuna talibiz.bu haberler toplumun gazını almaya yöneliktir.çünkü ülkeye rasgele ve çok sayıda göçmen girişi halk arasında büyük rahatsızlıklara neden oluyor. 2 2 Yanıtla
  • Naci Kuru: Hepiniz evlerinize alin birer aile madem hadi 2 1 Yanıtla
  • Orhan Yüksel: O göçmenleri yolu kesen avukatların nüfusuna geçireceksin aslında. Gül gibi geçinirler. Ne bu yabancı seviciliği anlayamıyorum. Özümüzü sevseydik bizi kimse tutamazdı. 1 0 Yanıtla
  • ökkeş Kalem: Bu adı avukat olan tipleri de otobüslere bindirip gönderin mazot parasını benim vergileri arttırarak alın 1 0 Yanıtla
  • Yılmaz Dinç: Avukatlar türk mi? Türk mileti adına mı çalısıyorlar ? 1 0 Yanıtla
  • Soke Bitli: Ukranyali olan ve antalyada otelde olanlarida gonderin hatta onlardan bir kac sene once gelen gocmenleride ginderin yol kesenlerde göçmen aci olan bu çok vahim bir durum 1 0 Yanıtla
  • Gerginyo : Size ne oluyor siz de deflun onlarla 1 0 Yanıtla
  • Murad Mert: acaba bu avukatların bunu yapmasındaki asıl sebeb nedir. bu kadar olay olunca ayaga kallkmayan avukatlar göçmenler içinmi ayaklanıyor. yazıkkk. 1 0 Yanıtla
  • Seyit altundal: Bunlarda bu ülkenin avukatı ?? 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement