İzmir'de Belediye Başkanlarından CHP'ye Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Belediye Başkanlarından CHP'ye Ortak Tepki

İzmir\'de Belediye Başkanlarından CHP\'ye Ortak Tepki

CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen İzmir'in 10 ilçe belediye başkanı bildiri yayınladı. Kılıçdaroğlu'ndan açıklama istedi.

12.02.2014 11:25  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen İzmir'in 10 ilçe belediye başkanı, ortak imzayla yayınladıkları bildiride, tüm başarılarına rağmen aday belirleme sürecinde "kamuoyunda başarısız gösterildiklerini", "küçük düşürüldüklerini" belirterek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Beşli Komisyon, MYK ve Parti Meclisi'nden açıklama istedi.

ADAY GÖSTERİLMEYEN 10 BAŞKAN BİLDİRİ YAYINLADI

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'ün imzalarını taşıyan ortak bildiri yayınlandı.

KRİTER HATIRLATMASI

CHP Genel Merkezi'nin 2012 yılından itibaren belediye başkan adaylarının ve belediye başkanlarının objektif değerlendirmelerle belirleneceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatıldığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Hiçbir ikili ve kafakol ilişkisinin belediye başkanı değerlendirmesinde etkili olmayacağı belirtilmişti. Bu değerlendirmelerde belediyelerin bütçe, performans, başarı, hizmet memnuniyeti gibi kriterler ve yine belediye başkanlarının görevde bulundukları ilçe halkı tarafından beğenilme, desteklenme, başarılı bulunma gibi kamuoyu araştırma kriterlerine göre değerlendirileceği ifade edilmişti.

"PARTİNİN OYLARINI ARTIRDIK"

Bizler Cumhuriyet Halk Partili ve demokrat seçmenlerin oylarıyla seçildik. Yaptığımız başarılı çalışmalarla, halkımızın güven ve desteğini kazandık. Bu çalışmalarımız kamuoyunda takdir ve beğeniyle karşılandı. Bizler partimizin oylarını artırdık. Bunları yaparken hem parti içi muhalefetle hem de iktidarın haksız baskı ve sorgulamalarıyla karşılaştık. Her şeye rağmen yılmadık. Yaptığımız çalışmalar partimiz tarafından da beğenildi ve bu çalışmaların tanıtımı amacıyla Genel Merkez öncülüğünde Sosyal Demokrat Belediyeler – Kentine Güvenen Kentler Buluşması – Fuarı düzenlendi. Ulusal basında, çeşitli radyo ve televizyon kanallarında, yerel basında ve kentimizde başarılı belediyeciliğin örneği olarak gösterildik. Uğradığımız haksız saldırı ve eleştirilere göğüs gererken bir taraftan da Genel Merkez, bağımsız kamuoyu araştırma şirketleri, iktidar partisi ile tarafımızca ayrı ayrı yaptırılan tüm anketlerde açık ara önde çıktık.  Belediye hizmetlerimiz de halkımız tarafından beğenildi ve onaylandı."

"NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİK AÇIKLAYIN"

Objektif kriterlere göre değerlendirme yapılacağına inandıklarını belirten belediye başkanlarının bildirisinde, "Kamuoyunda bizleri başarısız gösteren, ailelerimizi, sevenlerimizi ve onurumuzu küçük düşüren aday belirleme sürecinde; hangi başarısızlığımızdan, hangi yanlışımızdan ya da kim ve kimlerin karşı çıkışından dolayı aday gösterilmedik. Sevenlerimize, halkımıza ve bu fedakarca görevi yaparken bizi yalnız bırakmayan, çoğu zaman ihmal ettiğimiz ailelerimize bir açıklama yapmak Sayın Genel Başkanımızın, Beşli komisyonun, MYK'nın ve Parti Meclisinin görevidir ve bu açıklamayı istemek de bizim hakkımızdır" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Belediye Başkanlarından CHP'ye Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mete Tan: Nedir bu hazımsızlığınız..Parti bir karar almış uyacaksınız..Ömür boyu o koltuktamı oturacaksınız..Bunlarda ahlaksız..İhanet içindeler..Bunlarda bir yerlerden talimatla çalışıyorlar 11 8 Yanıtla
  • İZMİRDENNNNNNNNNNN: SİZ İLÇE BAŞKANI DEĞİL BÜYÜK ŞEHİRİN BAŞKANI YAPMALARI LAZIM HEPİNİZİ.ÖZELLİKLE SITKI KÜRÜMÜ 5 13 Yanıtla
  • mustafa şengönül: izmir doğru yolu ak belediyecilikle bulacak CHP sorunu sona erecek kendinizi üzmeyin sevinin Sn.izmirliler K.K kendi ipini çekti. artık hizmetle tanışmanın zamanı Sn BİNALİ BEY sizleri uçuracak hayırlı olsun. 4 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement