İzmir'de "Çevre" Sektör Buluşma Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "Çevre" Sektör Buluşma Günleri Başladı

5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği "Çevre" Sektör Buluşma Günleri İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı.

02.06.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği "Çevre" Sektör Buluşma Günleri İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği "Çevre" Sektör Buluşma Günleri'ne İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ve sektördeki temsilciler katıldı. Etkinliğe Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan düzenleme komisyonu destek verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan gerçekleştirdi. Varan,"Tabiatın seyri kültürümüzün daima bir parçası olmuştur. İklim değişikliği insanoğlunun karşı karşıya kaldığı en önemli olaydır. Şu ana kadar iklim konusunda imzalanmış en kapsayıcı anlaşma olan Paris İklim Değişikliği Anlaşması'na biz de İzmir olarak imzamızı attık. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla mekanik şehirleşme değil, sürdürülebilir şehircilik anlayışını benimsiyoruz. Yapılanlar önemlidir, ancak yeterli değildir. Çevre bir eğitim meselesidir. Bütün kişi ve kuruluşların içinde yer alması gereken bir seferberliktir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÖRNEK KENTLERİNDEN BİRİYİZ"

İzmir'deki çevre sorunlarıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, "Günümüz dünyasında çevre temizliği konusu her birey için yadsınamayacak öneme sahiptir. İzmir'deki köyden kente göç olgusu ile hızlı bir şekilde artan nüfus oranı çevre kirliliğinde önemli bir rol oynamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çevre yatırımları konusunda Türkiye'nin örnek kentlerinden biriyiz. İzmir'de yapılan çevre ile ilgili uygulamalar ülkemizde birçok kent içinde ideal bir model olacaktır. Yaptığımız çalışmalara İzmir halkının duyarlı yaklaşımlarının da büyük bir önemi vardır" diye konuştu.

"DÜNYAYA YARDIM"

İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, "Özellikle Batı dünyasında "Dünyaya Yardım" diye bir kavram vardır. Dünyaya ancak onu koruyarak yardım edersin. Bunun sonucunda da dünyada yaşama iznine sahip olursun. Dünya için yapacaklarımız aynı zamanda insanın kendisi için yapacağıdır. İnsanların günlük faaliyetlerinde en çok tükettikleri şey enerjidir. Dünyanın korunması için özellikle enerji potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

ÇEVRE SORUNLARI GİDEREK ARTIYOR

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın "1972 yılında Stokholm'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Çevresi Konferansı'nı her yıl 5 Haziran'da kutlanan bir olay değil, çevre sorunlarının gözden geçirilmesi gereken bir gün olarak kabul ediyorum. Çevre sorunları insan sağlığını tehdit eden noktaya gelmiştir. İnsan eliyle meydana gelen iklim değişikliği giderek daha çok bedel ödediğimiz bir alan oldu. Her kesimde farkındalığın artırılması gerekiyor. Çevre bilincini artırmak için anaokullarından başlayıp bu bilinci geliştirmek zorundayız. Yoksa bu sorunun bir 40 yıl daha yaşanacağını düşünmekteyim" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra katılımcılar, "Çevre" Sektör Buluşma Günleri kapsamında düzenlenen fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Çevre' Sektör Buluşma Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement