İzmir'de askeri uçak düştü! Denize düşen 2 pilot böyle kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de askeri uçak düştü! Denize düşen 2 pilot böyle kurtarıldı

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir'in Foça ilçesi Mersinaki mevkisinde eğitim uçuşu yapan KT-1 tipi uçağın denize düştüğünü açıkladı. Öte yandan uçaktaki 2 pilotun kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı.

09.04.2021 11:22  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçağın henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı denize düştüğü bilgisi yer aldı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

" İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı."

KURTARILMA GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Denize atlayarak hayatlarını kurtaran pilotların önce balıkçılar sonrasında ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı anlar kameralara yansıdı. Öte yandan pilotların fırlatma koltukları sayesinde kurtulduğu, önlem için sağlık ekiplerince Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

İzmir'de düşen askeri uçaktaki 2 pilot böyle kurtarıldı

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

Sağ kurtarılan 2 pilotun da sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, "Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren; Hava Kuvvetlerimizden 1 adet arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetlerimizden arama kurtarma helikopteri ve insansız hava aracı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 3 sahil güvenlik botu ile arama kurtarma uçağı görevlendirilmiştir. Kazada sağ kurtarılan 2 pilotumuzun durumu iyidir ve hastanede tedavilerine başlanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayan balıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kazaya ilişkin Çiğli 2. Ana Jet Üssüden kalkan KT-1 tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle Foça ilçesi Borak Adası İngiliz Burnu açıklarında denize düştüğünü belirtti. İhbar üzerine ivedi bir şekilde arama kurtarma faaliyetinin başladığını vurgulayan Köşger, "İki pilotumuz Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır." dedi. Köşger, uçağın enkazıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

İzmir\'de askeri uçak düştü! Denize düşen 2 pilot böyle kurtarıldı

Son Dakika Güncel İzmir'de askeri uçak düştü! Denize düşen 2 pilot böyle kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Seko: Eğitim uçaklarının ne kadar yeni ve bakımlı olduğunu araştırsınlar. Halen eski silahlarla askerlik yapılıyor. Türkiye kendi ülkesini geliştireceğine, başka ülkelere yardım yapıyor. Hastane yapıyor, maske gönderiyor. Aşı gönderiyor. Aynı ailesine kötü davranan ama dışarıdan övülen bir baba gibi. 29 5 Yanıtla --: hangi ülkeye aşı göndermiş türkiye ? 3 kurusa yapılan hastane mı battı size. 5 10
  • cemil: gelen mala gelsin ...birdahaki sefere daha iyisi alinir..bir insan yetismesi kolaymi ...gecen gun sehit olan yuzbasi pilotumuza hala uzuluyorum birak yansin ucak..can dan hic bir sey kiymetli degildir.her TURK vatandasi 1 tl verse 10 tane ucak alinir.gecmis olsun ALLAH sifalarini versin ayrica dunyanin hic bir yerinde gormezsin duruma mudale edeni balikcilarin gozlerinden opuyorum. 30 2 Yanıtla
  • 44: Üst üste olan bu kazalar şüpheli bir durum değil mi ? Allah devletimize zeval vermesin. 20 4 Yanıtla
  • KOSTAS YALANOĞLU: HELAL OLSUN BALIKÇILARA ONLAR KURTARMIŞ 20 0 Yanıtla
  • Eda: Bu pilotları öldürmek isteyenler kim ??????? Feto kokusu alıyoruz 13 6 Yanıtla
  • Kurt: Allaha şükür canlarına bişey olmamış. Çok geçmiş olsun .. 17 0 Yanıtla
  • bold pilot: PERVANELİ UÇAKTA FIRLATMA KOLTUĞU OLMASI ÇOK İYİ ESKİDEN YOKTU SONRADAN MI DİZAYN ETMİŞLER ACABA İKİ CAN KURTULDU ÇOK ŞÜKÜR 17 0 Yanıtla
  • --: çok şükür kurtulmuşlar uçağın neden düştüğüne dair en iyi bilgi onlarda allah devletımızı korusun ıhmallerı olanlarda bulunsun 15 0 Yanıtla
  • İlbay almanya : Allah korumuş çok geçmiş olsun 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement