İzmir'de düzenlenen Avrupa Caz Festivali'nde Romanya Prömiyeri - Son Dakika
Güncel

İzmir'de düzenlenen Avrupa Caz Festivali'nde Romanya Prömiyeri

İzmir\'de düzenlenen Avrupa Caz Festivali\'nde Romanya Prömiyeri

Organizatörler, Romen sanatçıların konseri için satışa sunulan biletlerin tamamını tükendiğini açıkladı.

12.03.2016 11:43  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumartesi 12 Mart 2016 saat 20:30 Florin Răducanu'nun "Jazz Balance Between Traditional-Classical & Free Jazz" ismindeki konseri ile, İzmir'de düzenlenen Avrupa Caz Festivali'nde Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi sahnesinde ilk defa Romanya'yı temsil edecektir.

Europe Jazz Network'un bir parçası olan ve 1994 yılından beri her yıl düzenlenen Festival, bu yıl 23.cü kez caz sevenleri bir araya buluşturuyor. Bu geniş ve önemli etkinliği başlatan kültürel operatörü İKSEV'dir (İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı).

Festival Partnerleri ise, Türkiye'de faaliyet gören Avrupa ülkelerinin Kültür Kurumları, İzmir'de bulunan Avrupa ülkelerinin konsoloslukları ile bir takım çeşitli yerel şirketler ve devlet yönetim kurumları. Bu partnerlerin aralarında Goethe Enstitüsü, Avusturya Kültür Forumu, İzmir Fransız Enstitüsü, İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Yunanistan Konsolosluğu, İzmir Polonya Başkonsolosluğu, Ankara Hollanda Büyükelçiliği gibi değerli kurumlar yer alarak, güzel bir Avrupa kültürel işbirliğinin örneğini oluşturulmaktadır.

İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi ilk defa İKSEV ile işbirliği yaparak, klasik geleneksel bir caz grubunu katılmasını onayladı. Romanya'yı temsil eden caz grubu, Romen folklor ve caz müzik içeren benzeri görülmemiş bir konserle festivalde yer alacaktır.

Türkiye'de düzenlenen Caz Festivallerine uygun bir biçimde Romanya'yı temsil edecek olan FLORIN RADUCANU JAZZ BALANCE between traditional-classical & free jazz grubun felsefesi, Romen özel evrensel bağlamda kültürlerarası caz müziğine teşvik etmektedir.

Florin Raducanu piyanist, besteci ve öğretmen olup, Bükreş'teki "George Enescu" Koleji'nin ilk caz bölümün kurucusudur. Florin Raducanu hakkında, geleneksel müziği ve caz füzyonu ile bir marka oluşturduğunu söyleyebiliriz. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, dünya cazının önemli isimleri ile birlikte Avrupa ve Asya'da konserleri verdi.

Florin Raducanu 2009 yılının Eylül ayında, kendi orkestrası olan Classical Troubadures ile birlikte "George Enescu" Uluslararası Festivali'nde konser vermeye davet edilen ilk Romen müzisyenidir. Sibiu Caz Senfoni ve Filarmoni Orkestrası ile birlikte birçok caz müzik projelerine imzasını atmıştır. Ayrıca, Romanya'nın ilk senfonik caz orkestralarının kurucusudur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de düzenlenen Avrupa Caz Festivali'nde Romanya Prömiyeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement