İzmir'de eğitim alan Arnavutluk vatandaşı ülkesinde Türkiye-Arnavutluk ilişkileri için çalışıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir'de eğitim alan Arnavutluk vatandaşı ülkesinde Türkiye-Arnavutluk ilişkileri için çalışıyor

Başbakanlık Bursları programı kapsamında 2004-2008 arasında İzmir'de eğitim gören Arnavutluk vatandaşı Erinda Zhupani, Türkiye'deki öğrencilik yıllarında Türk kültürü ve insanını yakından tanıma olanağı bulduğunu kaydetti.

21.12.2022 11:20  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Bursları programı kapsamında 2004-2008 arasında İzmir'de eğitim gören Arnavutluk vatandaşı Erinda Zhupani, Türkiye'deki öğrencilik yıllarında Türk kültürü ve insanını yakından tanıma olanağı bulduğunu kaydetti.

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümündeki eğitimi sırasında edindiği izlenimleri AA muhabirine anlatan Zhupani, Türkiye'nin çok güzel olduğunu ancak İzmir'in ayrı bir güzelliği olduğunu belirtti.

Türkiye'ye gitmesi halinde yeniden İzmir'i seçeceğini, kentteki öğrencilik yıllarının güzel geçtiğini söyleyen Zhupani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dört sene boyunca hem Türkiye'nin kültürünü yakından tanıdım, hem Türkiye'nin insanlarının ne kadar yardımsever olduğunu ve insani değerler taşıdığını öğrendim, yakından gördüm. Onların misafirperverliğini gördüm. Gerçekten dört sene boyunca Türkiye'de kalmak bana çok olumlu değerler kattı. Daha iyi bir insan olduğumu görüyorum. Oradaki insanlardan gördüğüm küçük davranışlardan dolayı, işte insanlara nasıl tepki verdiklerine, özellikle yabancı öğrencilere nasıl davrandıklarına baktığımız zaman gerçekten yardımsever insanlar olduğunu gördük. Türkiye'de olduğumuz sürece evimizde gibi hissettik kendimizi."

Türkiye'yi doğasından ortak kültürüne, Arnavutluk ile yakınlığından, kültür, arkeoloji ve yapılan aktivitelere kadar "cennet" gibi niteleyen Zhupani, mezun olunca ülkesine döndüğünü ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinde işe başladığını dile getirdi.

Ticaret Müşavirliğinde çalıştığı süre boyunca iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ilişkiler, fuarlarla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Zhupani, "Sonra 2014'te Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasına (ATTSO) geçtim. Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk şirketleri, iki ülke arasındaki ticaret hacmini, yatırımları bildiğim geçtim ticaret odasına. Sonra da ATTSO'da genel sekreter olarak atandım." diye konuştu.

Türkiye'yi sık sık ziyaret ettiğini, özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Ticaret Odası gibi kuruluşlarla temasları olduğunu belirten Erinda Zhupani, ATTSO'nun ardından 3 senedir Türkiye Maarif Vakfı'nın Arnavutluk'taki temsilciliğinde çalıştığını sözlerine ekledi.

İzmir\'de eğitim alan Arnavutluk vatandaşı ülkesinde Türkiye-Arnavutluk ilişkileri için çalışıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de eğitim alan Arnavutluk vatandaşı ülkesinde Türkiye-Arnavutluk ilişkileri için çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement