İzmir'de Ekim Ayında Neler Konuşuldu? - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Ekim Ayında Neler Konuşuldu?

MTM, Ekim ayında İzmir'in gündemini belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı.

13.11.2012 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte, İzmir'de aya damgasını vuran haberler

İZMİRLİLER 29 EKİM'DE MEYDANLARI DOLDURDU

İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayına on binlerce kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda akşam saat 21.00'de başlayan yürüyüşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Musa Çam ile binlerce vatandaş hazır bulundu. Gündoğdu Meydanı'nda son bulan yürüyüşe katılanlar, burada organize edilen Büyükşehir Belediyesi'nin Pop Orkestrasının konseri ile karşılandı. Konserin başlaması ile birlikte alandaki İzmirlilere havai fişek gösterimi sunuldu.

ALTAY TARAFTARI VE BDP'LİLER ARASINDA GERGİNLİK

İzmir'de Yeni Malatyaspor ile Altay'ın maçını izleyen stattan çıkan taraftarlarla, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek yürüyüşü yapan BDP'liler arasında arbede çıktı. Olay sırasında bir polis memuru başından yaralandı. Cezaevlerinden devam eden açlık grevlerine destek vermek isteyen bir grup BDP'li, Ak Parti İzmir il binası önüne gelerek açıklama yapmak istedi. Burada kendilerine engel olan polise taş atan grup, daha sonra sloganlar atarak Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önüne doğru yürümeye başladı. Bu sırada Yeni Malatyaspor'la yapılan maçın ardından dağılan Altay taraftarları, BDP'lilere tepki gösterdi. Polisin biber gazı kullanmasının ardından kavgaya karışan gruplar dağıldı.

İZBAN'DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ

İzmir'de günde 170 bin yolcu ile toplu ulaşımda etkin olan Aliağa- Menderes arası 80 kilometrelik banliyö hattında; sendikalı makinist, bakım teknikeri ve istasyon görevlileri toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. Yolcuların mağdur olması nedeniyle İZBAN, sefere çıkmayan ilk 13 makinisti yasadışı eylem gerekçesiyle telefon mesajıyla işten çıkardı. Seferler, eyleme katılmayan makinistlerle aksayarak devam etti. İş bırakma eylemi krizinin baş göstermesiyle birlikte önlem olarak Ankara'dan ve İzmir'den görevli toplam 20 TCDD makinist İZBAN'da çalışmak üzere çağrıldı. 13 kişinin işe dönmemesi durumunda eylemciler, eylemlerinin sürdüreceklerini ifade ettiler. İlerleyen günlerde ise, 13 işçi dilekçe vererek İzmir halkından özür dilediklerini ilettiler ve yapılan görüşmelerin ardından tekrar iş başı yaptılar.

TURİZM OSCARI İZMİR'İN OLDU

Turizm Oscarları" olarak da kabul edilen World Travel Awards'ın (Dünya Seyahat Ödülleri) 2012 Avrupa Ödülleri'nde İzmir, 2011 yılının ardından üst üste ikinci kez "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu" ödülünü aldı. 6 Ekim 2012 cumartesi günü Portekiz'de düzenlenen törende 69 dalda dağıtılan Turizm Oscarlarının 14'ünü alan Türkiye, törene damgasını vurdu. Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde İzmir Ticaret Odası'nın başvurusu ile yarışan İzmir; Amsterdam, Atina, Cannes, Kopenhag, Dubrovnik, Lizbon, Oslo, Reykavik, St. Petersburg ve Venedik gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak "En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" ödülünü 2011'in ardından ikinci defa üst üste aldı. Törende İzmir'in ödülünü İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş aldı.

İZMİR'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

İzmir Selçuk Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağı İzmir Beydağ İlçesi Çomaklar köyü yakınlarında düştü. Öğretmen pilot, uçağı ağaçlara indirmeye çalışmasına rağmen hayatını kaybetti, öğrencisi ise yaralı kurtarıldı. Görgü tanıkları, uçağın havada iki tur attıktan sonra, pilotu tarafından kestane ağaçlarının üzerine indirilmeye çalışılırken düştüğünü söyledi. Burun üstü çakılan uçağın ağaçlara takılarak hızının kesilmesi ayesinde pilot öğrenci 28 yaşındaki Volkan Umudum'un yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

UMUT'UN KATİLİ YAKALANDI

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde geçen 27 Ağustos'ta parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı yakalandı. 18 Ekim'de bir yaralama olayına karışınca yakalanan ve üzerinde bulunan el yapımı tabancanın Umut'u hayattan koparan silah olduğu laboratuar incelemesiyle ortaya çıkan C.K.'nın poliste 8 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Bu sonuçtan önce cezaevine konulan C.K.'nin Umut'un öldüğü gün sarhoş olduğunu, ateş açıp açmadığını bilmediğini söylediği öğrenildi. Olayın aydınlatılmasının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Umut'un ölümü bizler dahil Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri bakanımızı da çok üzdü. Çeşitli vesilelerle bizden bilgi istediler. Katil zanlısı başka bir olaya karıştıktan sonra da olay aydınlatıldı. Bu başarılı çalışma için İzmir polisine teşekkür ederim" dedi.

İzmir'in ünlüleri

Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan İzmir gündeminde, adından en çok söz ettiren İzmirli isim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım'dı. IZBAN'da yaşanan greve yaptığı müdahaleyle ön plana çıkan Yıldırım, İzmir'e 5 bin kapasiteli öğrenci yurdu yapacakları müjdesiyle de bin 636 haberde yansıma sağladı.

İzmir'de tüm dünyanın ilgisini çekecek yeni bir arkeoloji kazı alanı bulunduğu bilgisini kamuoyuna aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, bin 26 adet habere konu edildi.

Konuşulan İzmir markaları

Aynı araştırmaya göre, yeni reklam kampanyasıyla oldukça ilgi çeken Pınar, medyada en çok ilgi gören marka oldu. Pınar, toplam 99 adet haberde yer aldı.

Ayın en çok dikkat çeken bir diğer İzmir markası ise, iflasın eşiğine gelen BMC idi. İşçilerine paralarını veremeyen ve siparişlerini teslim etmekte güçlük çeken BMC'ye kamu ihalelerine girme yasağı da getirilirken marka, 46 adet habere konu oldu.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Dünyadaki hayatın 21 Aralık'ta son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Hz. İsa tarafından kurtarılacağına inanan "Mavi Enerji Grubu"na mensup kişiler, Şirince köyündeki konaklama tesislerini yaptırdıkları rezervasyonlarla aralık ayı için şimdiden doldurdu. Doluluk, köylüleri sevindirdi.

Menderes İlçesi'nde, Richter ölçeğine göre, 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Belçika Veliaht Prensi Philippe, eşi Prenses Mathilde ve 300 kişilik işadamı heyetiyle birlikte geldiği Türkiye ziyareti kapsamında 16 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen törende ülkesinin İzmir Fahri Konsolosu Nezih Öztüre'ye 2. Leopold Kumandan Nişanı taktı.

Rock müziğin efsane isimlerinden biri haline gelen Scorpions grubu ilk kez İzmir'de konser verdi. 15 bin kişinin katıldığı konser iki saat sürdü.

İzmir Senfoni Orkestrası (İZDSO), Yunanistan'da altı gün süren Mykanos Anastasia Classis Festivali, Atina Parnassos Sezon Açılış Konseri ve Selanik Dimitris Festivali'ne katıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, Türkiye'nin en iyi başhekimi seçildi.

İzmir Barosu'nun genel kurulunda ikinci kez başkanlığa seçilen Avukat Sema Pekdaş, mazbatasını aldı.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği'nce, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde, "1. Uluslararası Renklerin Kardeşliği" karma sergi açıldı.

İzmir'in tanınmış simalarından Yeni Gazetem Ege'nin İmtiyaz Sahibi 62 yaşındaki Hilmi Çınar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, aile mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Ekim Ayında Neler Konuşuldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement