İzmir'de Ekonomi Muhabirleri Sefiloğlu'nu Andı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Ekonomi Muhabirleri Sefiloğlu'nu Andı

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu, vefatının 18. yıl dönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

18.04.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu, vefatının 18. yıl dönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

Düzenlenen etkinliğe eşi Macit Sefiloğlu, kızı Dilan Sefiloğlu ve meslektaşlarının yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan da katıldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Batur, burada yaptığı konuşmada Aytaç Sefiloğlu'nun sağlam karakteri ile bugünün gazetecilerine örnek olduğunu belirterek, "Önemli olan etrafımızdaki insanlarımıza güzel anılar ve övgüyle anılan bir isim bırakabilmekte. Aytaç Sefiloğlu işte bu sevgiye, takdire ulaşmış değerli bir arkadaşımız. Işıklar içinde yatsın." dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de Sefiloğlu'nun müthiş bir haberci olduğunu ifade ederek, "Kendisi ile çok önemli çalışmalara imza attık. Ekonomi haberciliğinin gelişmesinde büyük katkıları oldu. İzmir ekonomisinin geniş alanlarda duyulmasını sağladı. Sevgiyle anıyorum." diye konuştu.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise "İzmir'de ekonomi muhabirliğinin kimlik kazanmasında büyük payı olan meslektaşımız. Basın danışmanlığı mesleğine de katkıları olan biri. Aytaç Abla'nın herkesi kucaklayan, paylaşımcı ve dayanışmacı bir üslubu vardı." ifadelerini kullandı.

Eşi Macit Sefiloğlu da gelenlere teşekkür ederek, eşi ile ilgili anılarını paylaştı.

Sefiloğlu, "Aytaç hep bilgilerini gençlerle paylaşırdı. Mesleğin itibarını her anlamda savunur ve bu itibarın genç nesiller tarafından sürdürülmesi için çaba sarf ederdi. İlkelerinin genç gazetecilerde bulduğu yansımadan kıvanç duyuyorum." dedi.

İzmir'de Yeni Ekonomi Gazetesi'nde muhabir olarak gazetecilik hayatına başlayan Sefiloğlu, sırasıyla Ticaret, Söz ve Yeni Asır gazetelerinde ekonomi muhabirliği ve editörlüğü yaptı.

Sefiloğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Basın Müşavirliği görevindeyken yakalandığı hastalık sonucu 17 Nisan 2000'de 40 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Ekonomi Muhabirleri Sefiloğlu'nu Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement