İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

İzmir\'de FETÖ\'nün darbe girişimine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada dosyaları ayrılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

07.09.2020 15:39  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada dosyaları ayrılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklarla avukatları katıldı.

Sanıklarla bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kuruldu.

Duruşmada eski tümgeneral Kubilay Selçuk'un emir astsubayı ve darbe girişiminde "Cumhurbaşkanına suikaste teşebbüse yardım" suçundan tutuklu bulunan Enis Çakır, savunma yaptı.

Çakır, hakkındaki suçlamaları reddederek, şöyle konuştu:

"Yaptığım göreve ve üstlerimin emirlerine bağlı birisiyim. Komutanın genel ve özel tüm işleriyle ilgilenmekle yükümlüyüm. Darbe girişimi gecesi yakınlarımın araması üzerine olanlardan haberdar oldum. 'Üste ne kadar telsiz varsa MAK deposuna getirilsin' emri verildi. Cumhurbaşkanına suikast hazırlığı olduğunu bilsem emirleri yerine getirmezdim. Zekeriya Kuzu'nun 'Komutanın kesin emri' demesi üzerine üsse gittim. Sivil kıyafetle ve silahsız gittim. Beraatimi istiyorum."

Tutuklu sanık Osman Sadi Sonverdi'nin avukatı, pandemi koşulları nedeniyle müvekkiliyle rahat görüşemediklerini belirterek, "Şartların uygun olmasının sağlanmasını talep etmiştim. SEGBİS'le değil, salona gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Savunmaları sonra yapmak istiyoruz." dedi.

Tutuklu sanık Ekrem Karakocalı'nın avukatı da pandemi koşulları nedeniyle müvekkiliyle görüşemediğini ifade ederek, esas hakkındaki savunmalarını daha sonra yapmak istediklerini dile getirdi.

Tutuklu sanık Mahmut Tunçkın ise avukatıyla yeteri kadar görüşemediğini belirterek, "Duruşmaya SEGBİS'ten değil, bizzat katılmak istiyorum." dedi.

Sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanıklarla avukatlarının görüşmesi ve savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin davada 137 sanık hakkında 21 Mayıs 2018'de karar verilmişti. Davada 145 sanığın ise dosyası ayrılmıştı. Bu sanıklardan 4'ünün de dosyalarının, "yargılamanın uzun süredir devam etmesi", "haklarındaki delillerin toplanmış olması" ve "Kovid-19 nedeniyle aksama yaşanması" yüzünden ayrılmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement