İzmir'de Gece Sela Okunmasının Sebebi Program Hatasıymış - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Gece Sela Okunmasının Sebebi Program Hatasıymış

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, gece sela okunmasının, cami görevlisi izinde iken camiye takılan bir cihazdaki programlama hatasından kaynaklandığını açıkladı.

15.09.2016 17:47  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde bazı camilerden gece yarısından sonra sela okunmasıyla ilgili İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'dan açıklama geldi. Muslu, olayla ilgili iki denetçinin görevlendirildiğini, yapılan ön inceleme doğrultusunda rapor hazırlandığını belirtti.

"CİHAZDAKİ PROGRAMLAMA HATASINDAN KAYNAKLANDI"

Selanın, Çiğli ilçesindeki Tuzcuoğlu Camisi'nde, gece 01.41'te okunduğunun belirlendiğini aktaran Muslu, "Olay cami görevlisi izindeyken camiye takılan bir cihazdaki programlama hatasından kaynaklanmış. Cihaz kaldırıldı. Bu cihaz, Başkanlığımızın uygun gördüğü bir cihaz değil. Normal şartlarda kullanılmaması gereken bir cihaz." ifadesini kullandı.

"SABOTAJ İHTİMALİ YOK"

Muslu, olayın bir sabotaj ya da frekansa girme olmadığını düşündüklerini, soruşturmanın başlatıldığını, cihazın kim tarafından takıldığının tespit edilmesinin ardından gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

SELAYI DUYANLAR "DARBE GİRİŞİMİ VAR" ZANNETTİ

İzmir'in Çiğli ilçesinde bazı camilerden gece yarısından sonra sela okunması nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar bunun darbe girişimi ya da benzer bir durumdan kaynaklandığını düşünüp polise haber vermişti.

İzmir\'de Gece Sela Okunmasının Sebebi Program Hatasıymış
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Gece Sela Okunmasının Sebebi Program Hatasıymış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement