İzmir'de "Hanuka Bayramı" Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "Hanuka Bayramı" Kutlandı

İzmir'de yaşayan Museviler, "Hanuka Bayramı"nı kutladı.

08.12.2018 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yaşayan Museviler, "Hanuka Bayramı"nı kutladı.

14. yüzyılda İspanya'da yaşadıkları baskı sonrası göç ederek İzmir'e yerleşen Sefarad Yahudileri, "Işık Bayramı" olarak da anılan "Hanuka Bayramı" kutlamasını yaptı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Sinyora Sinagogu'nda toplanan cemaat, Tevrat'tan okunan bölümleri dinledi ve yapılan duaya eşlik etti.

Duanın ardından etkinliğe katılanlar arasındaki bazı kişiler, bayramı simgeleyen mumları yaktı. Katılımcılara şarap ve koklamaları için elden ele dolaştırılan limon ikram edildi.

İzmir Musevi Cemaati Başkanı Sami Azar, "Hanuka Bayramı"nın Yahudiler için çok önemli olduğunu belirtti.

Yüksek bir katılımla bayramı kutladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Azar, "Burada yanan ışıklar ümidi, özgürlüğü, inanca karşı gelenlere karşı savaşı veya inançsızlığa karşı gelenlere savaşı, onun özgürlüğünü, ümidi sembolize eden bir bayramdır. Bana göre bu yalnızca Yahudilerin bayramı değildir, bütün dünyanın, bütün insanların bayramıdır. Hem ümidi hem de özgürlüğü ifade eden bir bayramdır. İzmir her zaman büyük bir tolerans şehridir, bütün azınlıklar burada huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaktadırlar." diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da tüm katılımcıların "Hanuka Bayramı"nı tebrik ederek, her inançtaki kişilerin, birbirlerinin bayramını kutlayarak hayatı zenginleştirebileceklerini ifade etti.

İzmir\'de "Hanuka Bayramı" Kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Hanuka Bayramı' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement