HDP'nin Kadın Adayları İzmir İçin İddialı Konuştu - Son Dakika
Güncel

HDP'nin Kadın Adayları İzmir İçin İddialı Konuştu

HDP\'nin Kadın Adayları İzmir İçin İddialı Konuştu

1 Kasım seçimleri için İzmir'de her iki seçim bölgesinde de seçime girecek olan HDP'nin kadın adayları düzenlenen basın toplantısıyla kendilerini tanıttılar.

05.10.2015 15:32  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin İzmir'deki kadın adayları 1 Kasım seçimleri hazırlıklarına iddialı başladı. Kadın adayları tanıtan HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan, "1 Kasım'a kadın emeğiyle, demokrasi ve barışa olan inançla yürüyeceğiz. 2 Kasım'da Türkiye bir bayram havasına geçecek. Süreç barış ve kardeşlik olacak." dedi. 1'inci Bölge 2'nci sıra adayı Mülkiye Birtane de, "Bölgede oy kullandırmamaya çalışıyorlar ama metropollerde oylar bize gelecek." diye konuştu.

KENDİLERİNİ TANITTILAR

HDP'nin İzmir'de her iki seçim bölgesinde 1 Kasım Seçimleri'nde yarışa giren 11 kadın adayından 6'sı sivil toplum örgütleri ve basına kendilerini tanıttı. Toplantıda konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, 7 Haziran seçim sürecinde olduğu gibi 1 Kasım seçim sürecinde da HDP'de kadın emeğinin ön plana çıkacağını söyledi.

"SÜREÇ BARIŞ VE KARDEŞLİK OLACAK"

7 Haziran'da halkların birlikteliği ve HDP'ye olan barış inancıyla ciddi bir zafer kazandıklarını, barajı aşmalarına karşın AKP ve saray kökenli ciddi engellemelerle karşılaştıklarını belirten Aykan şunları söyledi: "2013 Nevroz manifestosuyla başlayan yok sayma, Dolmabahçe mutabakatı da AKP ve Saray tarafından reddedilmesiyle devam eden süreç, 7 Haziran sonuçlarından sonra seçim tekrarıyla önümüze çıktı. 1 Kasım'da kadın emeğiyle, demokrasi ve barışa olan inançla yürüyeceğiz. Barış ve demokrasiyle taçlandıracağımız yeni süreç 1 Kasım'da başlayacak. 2 Kasım'dan sonra Türkiye bir bayram havasına geçecek. Süreç barış ve kardeşlik olacak."

Toplantıya HDP'nin İzmir'deki her iki bölgedeki 11 kadın adayından altısı katıldı. Adaylar tek tek kendilerini, sivil toplum örgütleri ve basına tanıttı. HDP İzmir 1. Bölge 2. Sıra milletvekili adayı HDP Parti Meclisi üyesi eski milletvekili Mülkiye Birtane, 2011 yılında Kars'tan milletvekili seçildiğini hatırlatarak ülkenin barış ve kardeşliği, bütünlüğü için her yerde partinin verdiği görevi layıkıyla yerine getirme adına İzmir'den aday olduğunu söyledi.

"METROPOLLERDE OYLAR BİZE GELECEK"

Bölgede sandıkların taşınmak istendiğini ancak her ne hikmetse YSK'nın izin vermediğini hatırlatan Mülkiye Birtane "Bölgede oy oranının düşüşünü sağlamak istiyorlar. Ama en büyük oy metropollerde bize gelecek, oradaki açığı kapatacağız." dedi.

Daha sonra İzmir 1'inci Bölge 4'üncü sıra adayı Boşnak kökenli Semra Uzunok, 6'ncı sıra adayı Derya Özgür, 8'inci sıra adayı Latife Canan Kaplan, 2'nci Bölge 2'nci sıra adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, 6'ncı sıra adayı tiyatro sanatçısı Nazlı Masatçı da kendisini tanıttı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'nin Kadın Adayları İzmir İçin İddialı Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • Pkklıyam: Chp =pkk 35 5 Yanıtla
  • Asiltürk: Bu ülke maalesef kangren olmuş heryere bulaşmışlar nefret ediyorum bunlardan bunları görmekten Doğulu Olduğum için utanıyorum 32 4 Yanıtla 61: Her yerde var iyi kötü utanacak bişey yok kardeş sen kendini bilip vatanına milletine sahip çıktıntan sonra gerisini boşver bu vatanın evladıysak seni beni yok hepimiz 1 1
  • izmirli: Pkk ya oy asla yok 25 9 Yanıtla
  • Bölünmez Türkiye Adiyaman: Dagada morel lazim haydi daga baris kadinlari 26 2 Yanıtla
  • ERBAA: GEVUR İZMİR ...HDP OY VERME.... 17 8 Yanıtla
  • Ötüken: Kokuşmuş pislikler 20 5 Yanıtla
  • İzmir: Asiltürk senin kanın bozuk yapcak bişey yok .yaşasın hdp oylar hdpeye 3 21 Yanıtla
  • Bölünmez Türkiye Adiyaman: Sakin adiyamana gelmeyin nemrut dagina cikartirlar benden soylemesi 21 3 Yanıtla Kara sahin: Siz daglarda yasamaya alismissiniz topluluga girmeyin bogarlar 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement